A. Yavuz Kocaömer Alkışlar Beşiktaş'a
HABERİ PAYLAŞ

Alkışlar Beşiktaş'a

Andre Vergauwen Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol final grubu maçları İstanbul’da oynandı. Şampiyona’ya ülkemizden Beşiktaş, Almanya’dan Köln 99ers, İsviçre’den Pilatus Dragons, İtalya’dan BADs, Almanya’dan ASV Bonn, Fransa’dan Toulouse I.C. ve İtalya’dan Padova Millennium Basket takımları ile İsrail’den Beit Halochem Tel Aviv katıldı.

[[HAFTAYA]]

Andre Vergauwen Kupası’nı, futboldaki UEFA Kupası ile eşdeğer tutmak mümkün. Lig ikincilerinin ve bir yıl önceki klasmanda üst sırada bulunan takımların katılması ile organize ediliyor. Yani Avrupa’nın tekerlekli sandalye basketbolunda, şampiyonlar kupasından sonraki ikinci önemli organizasyonu. Gördüğümüz kadarıyla Beşiktaş Kulübü organizasyona çok önem vermiş. İzleyiciler güzel bir turnuva izlediler. Ve Beşiktaşımız finalde, grup maçlarında yenildiği Köln 99ers’i yenerek kupayı ülkemize getirdi. Geçtiğimiz yıl İspanya’da yapılan aynı kupada Beşiktaş ikinci olmuştu.

Haberin Devamı

Çarşı’ya çağrı

Yarı final maçında, BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda Çarşı Grubu’ndan hiçbir gencimizi göremedik. Maçın son dakikalarına doğru gelen 6-7 kişi hariç. Bunun üzerine akşam sevgili Alen’i arayarak sitemlerimizi bildirdik. Pazar günü Akatlar Cola Turka Arena Spor Salonu’nda oynanan final maçına ise, sadece 25-30 Beşiktaşlı genç taraftar geldi.

Gönül isterdi ki, futbol sahalarındaki tribünlerde heyecan fırtınası estiren, herkesi kendine hayran bırakan Çarşı Grubu, bu final maçında Beşiktaşlı engelli basketbolcularımızı daha çok sayıda salonda bulunarak desteklesin. Unutmasınlar ki ENGELSİZ KARTALLARIMIZ sadece yerli oyuncularımızdan kurulu kadroları ile bu başarıya ulaştılar. Şimdi sırada 5-9 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Zwickau kentinde Avrupa Şampiyonlar Kupası finallerinde mücadele edecek ENGELSİZ ASLANLARIMIZ var. Onlardan da Avrupa’nın en büyük kupasını yeniden ülkemize getirmelerini bekliyoruz.

‘Paralimpik Okul Günleri’

Bir süre önce Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokolle İstanbul’da pilot olarak seçilen 20 ilköğretim okulunda ‘Paralimpik Okul Günleri’ projesi başlatıldı. Daha önceden belirlenen rehber öğretmen ve beden eğitimi öğretmenlerinden oluşan 40 eğitim görevlisi formatör eğitimini tamamladıktan sonra uygulamaya başlandı. Program çerçevesinde okullarda ‘Engel nedir?’ isimli DVD gösteriminden sonra, engellilere nasıl davranılacağı, onlara nasıl hitap edilmesi gerektiği, onların duyguları ve yapabilecekleri ile paralimpik sporlar tanıtıldı.

Haberin Devamı

Daha sonra olanaklar ölçüsünde bazı paralimpik sporların uygulamalı tanıtımı yapıldı ve öğrencilerin buna aktif olarak katılması sağlandı. Facebook’ta açılan ‘Paralimpik Okul Günleri’ sayfasını ziyaret edip gösterileri paylaşan kişi sayısı 12 Nisan itibariyle 22.684 kişiye ulaştı. Şimdi bu ayın son haftasında formatörler ile tekrar bir araya gelindi. Uygulama esnasında öğrenciler ile yapılan ön test-son test neticeleri analize edildi ve uygulama ile ilgili fikirler tartışıldı.

Bilmeyen kalmayacak

Ve daha sonra 12 Mayıs 2011’de Irmak Okulları’nda basın ve protokolün de yer alacağı toplantı düzenlenerek kamuoyu bilgilendirilecek. Ondan sonra yine Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek programın önümüzdeki ders yılından itibaren daha geniş öğrenci gruplarına yaygınlaştırılması için çalışmalar başlayacak.

Haberin Devamı

Pilot uygulamada gidilen ilköğretim okullarında 2 bin öğrenciye ‘Paralimpik Okul Günleri’ tanıtıldı. Böylece birkaç yıl içinde Türkiye’de Paralimpik Oyunları’nı ve engelli sporcuların neler yapabileceğini bilmeyen öğrenci kalmayacak. Projeye baştan beri destek veren Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç ve yardımcısı Murat Gürkan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve özellikle İl Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer İlhan Güneş’e bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ÇENGELLİ PANO

08.05.2011’de Adana’da deplasmanda yapılacak müsabakaya katılamıyoruz! Nedeni, ne bu yıl sponsorsuz oluşumuz, ne de sezon boyu peşimizi bırakmayan şanssızlıklar. Bu maça federasyonumuzun hatası yüzünden gidemiyoruz. 26.03.2011’de gerçekleşecek Adana Engelliler-Sarananadolu maçının ‘Müsabakaya yalnızca 3 gün kala’, 08.05.2011’e ertelendiğini öğrendik. Tarih netleştikten sonra alınan uçak biletleri iade edilemiyor. Bu nedenle içine düştüğümüz sıkıntıyı, federasyonun hatasını düzelteceğini düşünerek (ne de olsa 4’üncü büyük federasyonun üyesiyiz biz) yazılı bildirdik.

Ali Duran Karakaya İlhan Minar

Bu organizasyondan sorumlu İlhan Minar’ı ve As Başkan Ali Duran’ı arayıp daha önce de federasyon içi birimlerin, anlaşmazlıkları sonucu mağdur olduğumuzu söyledik. Bu seferki durumun bizim için daha vahim olduğunu anlattık. Olumlu yanıt yerine bu mağduriyetin tazmininin yapılmayacağını bildiren yazı aldık. Fikstür çekimleri ve maç tarihleri neye göre planlanıyor? Kulüplere maç tarihi değişiklikleri zamanında neden bildirilmiyor? Bu bildirim zamanı müsabaka tarihinden ne kadar önce olmalı? Hatasını kabul ettiği halde 4’üncü büyük federasyon olduğunu iddia eden Bedensel Engelliler Spor Federasyonu neden kulüpleri mağdur ediyor ve düzeltmek için bir şey yapmıyor? Amacımız federasyona zarar vermek değil. Tekrarlanan mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için çözüm bulunması, kamuoyu ve camiamızı bilgilendirmek.

Hakan Adıgüzel Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü Başkanı

Protez kola ihtiyacım var

1980 İstanbul doğumluyum. Bir sitede gece bekçisi olarak çalışıyorum. 21.10.2009 tarihinde tüp patlaması sonucunda sağ kolum dirsek altından koptu. 2 yıldır kolsuzum ve proteze ihtiyacım var. Kendi imkanlarımla bunu karşılayabilmem mümkün değil. 2 yaşında bir kızım var ve ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Ama sağ kolum olmadığı için çok zorlanıyorum. Hareket edebilen, parmaklarımı oynatabileceğim bir protez istiyorum. 20 bin TL fiyatı varmış. Ancak benim alabilme imkanım yok. Siz hayırseverlerden destek istiyorum. Ne olur bana yardım edin.

Ümit Tekin Sarıyer-İstanbul Tel: 0543 744 07 01

Yardım bekliyoruz

Engelliyim, 4 çocuk babasıyım. 2 çocuğum engelli, diğer 2’si de kalp hastası. Anneleri bırakıp gitti. Yıllardır kirada sürünüyoruz, ev değişmekten çocuklarımın psikolojisi bozuldu. 4 bin liramız olsaydı TOKİ’ye yazılırdık. Çok zor durumdayız. Eczaneye bile 400 TL borcumuz var. Bir yakınımızdan 600 TL borç aldım, veremiyoruz. 3 çocuğum okula gidiyor. Büyük oğlum 18 yaşında, imam hatip lisesi 3’üncü sınıfta okuyor. Hayırseverlerden bilgisayar göndermelerini rica ediyorum.

Erkan Dağtekin Niğde-Aksaray Tel: 0539 582 58 63

Sıradaki haber yükleniyor...
holder