Tamer Heper Aciz vesikası alabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Aciz vesikası alabilirsiniz

Haberin Devamı

Biz bir grup arkadaş işyerinde çalışmakta iken maaşlarımızın ödenmemesi üzerine konuyu hukukçularla görüştük,dava açmaya karar verdik ve açtık. Dava üç sene sürdü. Bu sırada öğrendik ki işyeri bir başka şirket kurmuş, bizi oraya devretmiş. Biz bunu kabul etmedik ve üç yılın sonunda davayı kazandık. Ancak bu defa avukatlarımız şirkette malvarlığı bulunmadığını söylüyor. Ortakların mallarına başvuramıyormuşuz. Bu devletin hakkıymış. Bunlar doğru mu? İ.C.

Anlattıklarınızdan ve bu kadar uzaktan, bir meslektaşımın size söylediklerini doğrulamak veya yalanlamak gibi bir tavrım olamaz. Ancak konu hakkında ben de bildiklerimi aktarabilirim. Daha önce sair konularda geçti, söylediğim şuydu: Borçlunun malvarlığına haciz konulur, bu mallar satılarak paraya çevrilir, alacaklı alacağını alır.

[[HAFTAYA]]

Peki ya malı, mülkü, parası yoksa? İşte burada kalınır. Borçludan para alabilmek için borçlunun cebinde parası, elinde de malı olması lazım. Bunlar yoksa yapacak bir şey de yoktur. Avukatlarınız şirket malvarlığı bulamadı ise onların da yapacağı bir şey yok. Olsa olsa aciz vesikası alıp bir kenara koymaktan başka. Bu da size ileride malvarlığı bulunması halinde bir imkan tanır ama çok ümit verici bir durum da değildir. Şahsi malvarlığına başvurma konusuna gelince. Bir şirketin borcu için ortaklarının şahsi malvarlığına gidilmez (Şirket kollektif şirket ise durum farklıdır). Şirket yöneticisinin şahsi malvarlığı ile sorumlu olduğu borçlar vergi borcu ile SSK prim borçlarıdır. Sizin böyle bir talepte bulunma hakkınız yoktur. Avukatlarınıza güvenin, dedikleri gibi davranın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder