Eğitim - Kariyer 72 yaşında lise mezunu oldu! Şimdi Almanca öğreniyor

72 yaşında lise mezunu oldu! Şimdi Almanca öğreniyor

Paylaş
72 yaşında lise mezunu oldu! Şimdi Almanca öğreniyor

Antalya’da okuma yazma bilmeyen 72 yaşındaki Emine Güler, azmiyle liseyi bitirdi. 12 senelik zorunlu eğitimi sınıf tekrarı yapmadan tamamlayan Emine Güler, şu anda geçen sene kıl payı kaçırdığı üniversite sınavını tekrar kazanmak için yoğun bir şekilde ders çalışıyor

Antalya'da oturan 2 çocuk annesi, 3 torun sahibi 72 yaşındaki Emine Güler 2003 yılında televizyonda yaşlı bir kadının okuma yazmayı öğrendiğini gösteren bir haber izledi. Haberden etkilenip halk eğitim merkezine başvuran Emine Güler, kısa süre içerisinde okuma ve yazmayı öğrendi.

ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANIYOR

Daha sonra açıköğretime başvurarak eğitime başlayan Emine Güler, 12 senede ilköğretim ve ortaöğretimi bitirdi. Liseden mezun olduktan sonra ise üniversite sınavına girdi ancak başaramadı. Şu sıralar ise üniversiteyi kazanabilmek için yoğun bir şekilde ders çalışıyor. Amacının ömrü yettiğince tüm diplomaları toplamak olduğunu söyleyen yaşlı kadın, yabancı dil olarak da Almanca öğreniyor.

'ÖLÜNCEYE KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Eğitiminde en büyük destekçisinin eşi olduğunu söyleyen Emine Güler, “Sınavlara eşim götürüyor. En büyük destekçim o oldu. Hiç okuma yazma bilmiyordum, sıfırdan başladım. 12 Mart’ta en son üniversite sınavına girdim. Yanlışların doğruyu götürdüğünü bilmiyordum. Yanlışlar doğruyu götürünce 128 puan aldım. 150 puan almam lazımdı. Üzülüyorum giremedim diye. Devam ediyorum çalışmaya. Ölünceye kadar da devam edeceğim” dedi.



Haberin Devamı