Gündem Manevi acıya 12 milyon TL tazminat

Manevi acıya 12 milyon TL tazminat

Paylaş
Manevi acıya 12 milyon TL tazminat

Antalya Kepez’de 2014 yılında lise öğrencisi Gökhan Erdeğer, okul arkadaşı Sedat Göktepe tarafından başına demirle vurulması sonucu felç kaldı. Olayla ilgili ceza ve tazminat davası, 10 yıl sonra sonuçlandı. Sedat Göktepe, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Gökhan Erdeğer’in ailesine 12 milyon 443 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi.

Antalya Kepez’de 2014 yılında Sedat Göktepe (25), tartıştığı okul arkadaşı Gökhan Erdeğer’in (25) başına demirle vurdu. Ağır yaralanan Gökhan Erdeğer, felç kaldı. Şüpheli Sedat Göktepe ise tutuklandı. Adli Tıp Raporu’nda; Erdeğer’in olay sonrası yürüyememe, konuşamama, hareketlerini kontrol edememe gibi nedenlerle yüzde 96 oranında engelli kaldığı belirtildi. Yargılama sonucu Göktepe hakkında 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Karar, Yargıtay tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davadan haberdar olmaması gerekçesiyle bozuldu. Yeniden yapılan yargılamada, Göktepe ‘kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

KARARIN GEREKÇESİ

Yargıtay, olayın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğu ve haksız tahrik indiriminin fazla yapıldığı gerekçesiyle kararı tekrar bozdu. Son yargılamasında Göktepe’ye, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Kararın ardından Erdeğer Ailesi’nin şikayeti üzerine, Göktepe hakkında tazminat davası açıldı. Göktepe ve ailesine 12 milyon 443 bin TL tazminat ödemenmesine karar verildi. Kararın gerekçesinde, Erdeğer’in ağır engelli hale gelmesinden dolayı tedavi süresince üzüntü yaşadığı, sağlıklı olan çocuklarını yatalak halde görmesinin aileyi yıprattığı ve manevi acıya neden olduğu ifade edildi. Gerekçede, bu acının bir nebze de olsa tazminat olarak giderilmesi gerektiğine kanaat getirildiği belirtildi. Eda KOÇ/DHA

Haberin Devamı