Tamer Heper Zor günler var
HABERİ PAYLAŞ

Zor günler var

İki ortak işyeri açtık. İşyeri açılışı benim üzerimde. Ortak resmen görünmüyor. Ortak işleri yürütürken birsürü kanunsuz iş yaptı. Bana da baskı uygulayıp işi terketmemi istedi. Bu olaylar olurken biri çıktı, bana yetki verin ben bu adamın hakkından gelirim, bana bir şey yapamaz dedi kabul ettim. Bu arada alacaklıları çağırdım mesela biri bizde olan mallarına karşılık benden senet almıştı, senedi bir de olaya yeni katılan adına yaptık ama benim eski senet de onda kaldı. Olaya katılan senedini ödememiş. Bu defa benden istiyor. Abonesi olduğumuz yayın kuruluşu da abone bedelini benden istiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bunlardan dolayı borçlu ben miyim? H.J.

Haberin Devamı

Bir iş yanlış başlarsa onu düzeltmek zordur. Sonuna kadar yanlış gider. Bir kere ortaklık dediğiniz zaman ortaklar resmen bellidir, bu durumda sorumluluk da paylaşılır. Yani siz ortaksınız, her işi ortağınız yapıyor ama o ortalıkta görünmüyor, borcun altına siz giriyorsunuz. Böyle ortaklık olmaz. Olursa da sonucu böyle olur. Sonra hadi bir yanlış yapıldı, ortaya çıkan sonucu adalet ilkeleri çerçevesinde halletmek varken fedai tipli biri ile anlaşmak ikinci hata. Ardından üçüncüsü geliyor. Bir borç için iki kere bono verilir mi?

[[HAFTAYA]]

Sizin borcunuzu biri üstleniyor ise o bonosunu verir sizinki geri alınır. Şimdi belki alacaklı görünen kişi iki bonoyu da takip konusu yapacak ve bir alacağı iki defa alacak. Şimdi de bu ihtimalle karşı karşıyasınız. Üstelik abonesi olduğunuz yayın kuruluşu da elbette parayı sizden isteyecek. Çünkü abonelik sözleşmesi sizin üzerinize. Doğrusu yayın kuruluşunun talebinden kurtuluş yok, bunu siz ödeyeceksiniz. İki bono konusuna gelince. Elinizde belge var da bi iki bono tek borç için verildiği görülüyor ise sizin menfi tespit davası dediğimiz bir davayı açma hakkınız var. Bu davada, gerçekte borçlu olmadığınızı ispatlayarak mahkemeden borcunuzun bulunmadığına dair karar isteyeceksiniz. Anlattığınız ortamda çok sağlıklı belgeye sahip bulunmayabilirsiniz ama tabii ki bunu bu kadar uzaktan söylemek doğru olmaz. Bana öyle geliyor ki sizin benim vereceğim akıldan çok acilen bir meslektaşımın yardımına ihtiyacınız var. Pek çok ticaret erbabı, avukata vereceği ücretten tasarruf edeceğim diye bilinçsiz ve uygunsuz iş yaparak, avukat ücretinin kat kat fazlasını birilerine kaptırıyor. İşler çıkmaza girdikten sonra da avukatın kendisini kurtarmasını istiyor. Bu yanlışlığa yıllardır dikkat çektiğim halde pek başarılı olmadım, aynı hatalar tekrarlanıyor. Yani demek istiyorum ki işin en başında bir avukatla işbirliği yapsanız bunlar başınıza gelmezdi. Görüşüm o ki önünüzde zor günler var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder