Spor Zlatan tüm Napoli'ye bedel

Zlatan tüm Napoli'ye bedel

Paylaş
Zlatan tüm Napoli'ye bedel

Serie A'da şampiyonluk mücadelesi veren Napoli'nin ilk 11'inde oynayan oyuncuların maaşlarının toplamı, Zlatan İbrahimovic'in maaşı kadar etmiyor

Ligde bu sezon oynadığı futbolla, futbol otoritelerinin takdirini kazanmayı başaran ve 32 haftası geride kalan Serie A’da şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olan Napoli’de teknik direktör Walter Materrazi’nin genç yeteneklerden oluşturduğu kadro, lig lideri AC Milan’ın en yakın takipçisi konumunda.

"La Gazzetta dello Sport"ta yer alan haberde, AC Milan ve FC Inter gibi iki devin arasında şampiyonluk mücadelesini son haftalara taşıyan Napoli’nin, rakiplerine oranla daha ekonomik bir bütçeyle mücadele ettiğine dikkat çekildi.

Mavi-beyazlı takımın klasik ilk 11’inde yer alan oyuncuların aldığı maaşlarının toplamı, lider AC Milan’ın İsveçli golcüsü Zlatan İbrahimovic’in bir yıllık maaşından daha az.

İLK 11 TOPLAM 11 MİLYON 100 BİN EURO MAAŞ ALIYOR

Napoli’nin ilk 11’inde top koşturan eski Galatasaraylı kaleci Morgan De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Yebda, Pazienza, Dossena, Lavezzi, Cavani ve Hamsik’in yıllık aldıkları ücretin toplamı 11 milyon 100 bin Euro iken, son dönemde üstüste gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle tartışılan adam haline gelen İbrahimovic’in AC Milan kulübündeki, bir yıllık maaşının 12 milyon Euro (9 milyon maaş 3 milyon bonus) olduğu biliniyor.

Ligde 2010-2011 sezonunun bitimine 6 hafta kala ortaya çıkan bu ilginç istatistik, Napoli’nin sezon başında doğru bir transfer politikası izlediğinin ve tecrübeli teknik adam Mazzari yönetiminde, takım olmayı başarabildiğinin en büyük kanıtı.

EN PAHALISI CAVANİ

Napoli kadrosunda en yüksek maaşı, 1 milyon 800 bin Euroluk bedelle sezon başında Palermo’dan transfer edilen Uruguaylı golcü Edinson Cavani alıyor. 24 yaşındaki golcü bu sezon, takımı adına şu ana kadar, ligde 25 gol kaydetti.

Cavani, bu performansıyla takımın kilit oyuncusu olduğunu göstermekte. AC Milan’ın en önemli golcüleri arasında gösterilen İbrahimovic’in gol sayısı ise 14.

Kalan 6 maçta çok büyük değişiklikler olmazsa Napoli, sezonu ilk üç içinde bitirerek, gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkının da sahibi olacak.

Mavi-beyazlı takım, bunu yapabilmesi durumunda, sportif başarıyla birlikte mali başarıya da ulaşacak. Devler Ligi’ne katılan takımlar, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nden (UEFA) önemli miktarda katılım bedeli

Serie A’da bugüne kadar oynadığı 32 maçın 20’i kazanan, 5’in de berabere kalan ve 7’sini yitiren ve 65 puanı bulunan Napoli, 68 puanlı lider AC Milan’ın 3 puan gerisinde.

Haberin Devamı