Sağlık Zengin olurken, sağlığınızı yitirmeyin

Zengin olurken, sağlığınızı yitirmeyin

Paylaş
Zengin olurken, sağlığınızı yitirmeyin

Prof. Hatice Güz, yılbaşında Milli Piyango'nun büyük ikramiyesini kazananların hayat standartlarını aniden değiştirmemeleri uyarısında bulundu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özyıldız Güz, Milli Piyango'nun 30 milyon TL’lik 2010 yılbaşı büyük ikramiyesini kazanan kişinin ilk önce büyük bir şok yaşayacağını belirtti.

Prof. Güz, talihli kişinin ileride ciddi psikolojik sorunlar yaşamaması için hayat standardını aniden değiştirmemesi gerektiğini söyleyerek, “Aksi halde bunun sonu intihara kadar gidebilir” dedi.

İlk şoktan sonra ikramiyeyi kazanan kişinin sağlıklı bir şekilde düşünmesi ve kendisini kontrol altına alması gerektiğini belirten Güz, “İkramiyeyi kazanan talihli o gece belki uyuyamayacak. Kaygı içinde olacak. İkramiyenin kendine çıktığına inanamayacak.

‘Ya biletime bir şey olursa, ya parayı aldıktan sonra başıma bir şey gelirse’ gibi düşüncelere kapılacak. Eğer kişinin maddi durumu kötü ise kendisine çıkan büyük para miktarı karşısında tepkileri daha şiddetli olabilir. Parayı alana kadar bu düşünceler devam eder. Parayı aldıktan sonra rahatlama yaşanabilir” dedi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN (DHA)

Haberin Devamı