Gündem Zengin erkek avcıları

Zengin erkek avcıları

Paylaş
Zengin erkek avcıları

Nevşehir'de tanışıp yakınlık kurdukları zengin erkekleri randevuya çağırıp, tehdit ve şantajla dolandıran 2'si kadın 6 kişilik şebeke yakalandı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye gelen zengin erkek dolandırıcılığı şikâyetleri üzerine başlatıldı.

Ekiplerin yaptığı soruşturmada şebekenin kurbanlarını ağına şöyle düşürdüğü belirlendi: Şebeke üyesi Suzan Yazgı (26) ile Demet Devecik (25) adlı kadınlar erkeklere yakınlık göstererek buluşmaya çağırıyor.

ÖNCE BASKIN SONRA SENET

Şebekenin erkek üyeleri, buluşma yerini basıyor, “Sen bizim namusumuza nasıl göz dikersin?” diyerek tehdit ettikleri kurbanlarının parasını alıyor, üstünde para olmayanlara da silah zoruyla senet imzalatıyor.

Eşzamanlı operasyonlarda, Suzan Yazgı ile Demet Devecik’in yanı sıra Ercan Almaz (27), Canan Köstekçi (35), Cemal Gündoğdu (25), Mehmet Demir (28) gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda çek, senet, sahte kimlik ve tabanca ele geçirildi. Daha önceden de benzer suçtan haklarında işlem yapılan ve gözaltına alınan şebeke üyeleri, ‘suç işlemek için örgüt kurmak, şantaj, tehdit ve evrakta sahtecilik’ suçlarından tutuklandılar.