Magazin Zeki Alasya o sözler için bin pişman

Zeki Alasya o sözler için bin pişman

Paylaş
Zeki Alasya o sözler için bin pişman

Alasya: Temiz bir Müslüman olduğumu bilen biliyor

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin açılış töreninde Alasya, "Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi" sözleriyle büyük tepki almıştı.

Haberin Devamı

CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’in hazırlayıp sunduğu '5N 1K' programına konuk olan Zeki Alasya, 30. uluslararası İstanbul Film Festivalinde büyük tepki çeken konuşmalarına açıklık getirdi.

Alasya, namaz kılmanın gerekli ve kutsal bir ibadet olduğuna inanan biri olduğunu, kimsenin görmesi için yapılan bir ibadet olmadığını ifade etti. Alasya, 1967 yılında Milli Talebeler Birliği'ni dinci öğrencilerin ele geçirdiğini, oyun oynanan sahnede toplu şekilde namaz kılındığını ve sahnenin mescide dönüştürüldüğünü anlattı.

Usta oyuncu, yapılanın birilerine bir şeyler gönderme amaçlı olduğundan, o olaya da tepki gösterdiğini belirtti. Namaz kılmanın kutsallığına inan biri olduğunu ve söylediği sözlerden dolayı pişman olduğunu ifade eden Alasya, din düşmanı olmadığını, temiz bir müslüman olduğunu ve kendisinin de ibadet eden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı