Gündem Zehirlenen askerlerde son durum!

Zehirlenen askerlerde son durum!

Paylaş
Zehirlenen askerlerde son durum!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki acemi birliğinde, yaklaşık 700 er yedikleri yemekten zehirlenmişti. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, sadece 40'ının hastanede olduğunu, diğerlerinin taburcu edildiğini söyledi

Yaklaşık 300 asker hastanelerde tedavi görürken, birliğe gönderilen doktorlar da durumu daha iyi olan askerlere burada müdahale etti. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, askerlerin sağlıkdurumlarının iyi olduğunu, sadece 40'ının hastanede olduğunu, diğerlerinin taburcu edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kırkağaç 6’ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan çoğu acemi asker, dün (Cumartesi) akşam yemeğinde mercimek çorbası, bulgur pilavı ve kıymalı musakka ile kadayıf tatlısı yedi.

Bir süre sonra birçok asker, bulantı, kusma, mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle durumu komutanlarına bildirdi. Şikayetin artması üzerine çevre ilçelerden çağrılan çok sayıda ambulansla acemi erler, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, Manisa Devlet, Merkez Efendi Devlet, Soma, Akhisar ile Kırkağaç Devlet hastanelerine kaldırıldı. İzinli olan sağlık personeli göreve çağrıldı.

BİRLİĞE DOKTOR GÖNDERİLDİ

Çevre ilçelerdeki hastanelerde görevli doktorlar, zehirlenen asker sayısının fazla olması nedeniyle tıbbi malzemelerle askeri birliğe gönderildi. Diğerlerine göre durumu kötü olan yaklaşık 300 asker hastanelerde tedaviye alındı. Askerlerin çoğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken kent genelindeki hastanelerde halen 40 askerin bulunduğu öğrenildi. Bir askeri yetkili, askerlerden bazılarının yemekten zehirlenmemesine rağmen psikolojik olarak rahatsızlandıklarını düşündüklerini ifade etti.

YEMEKTEN NUMUNE ALINDI

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri askeri birlikte verilen akşam yemeğinden numune alıp incelenmesi için laboratuvara gönderdi. Ayrıca konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, incelemelerde bulunmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar'ın birliğe geldiği bildirildi. Çevre ilçelerde bulunan asker yakınları da hastanelere giderek yakınları hakkında bilgi aldı.

VALİ SAVAŞ: ASKERLERİN DURUMU İYİ

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, hastanelerdeki erlerin durumunun iyi olduğunu dile getirdi. İzmir, Balıkesir, Manisa merkez, Soma, Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinden toplam 32 ambulansın birliğe sevk edildiğini kaydeden Vali Savaş, “Durumun ilk tespitinin ardından toplam 32 ambulansla acemi erlerimiz çeşitli hastanelere anında taşındı. Ambulanslarla hastanelere taşınan erlerimizin sayısı 300'e yakın. Bazı erlerimiz ise birliğin içindeki revire sevk edilen doktorlarımız tarafından kontrol edildi. Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğu da bugün sabah taburcu edildi. Sadece merkez ve ilçelerdeki hastanelerimizde 40 acemi erimizin tedavileri sürüyor. Bunun sebebi ise ishal gibi durumlarının devam etmesinden kaynaklanıyor. Ancak onlar da 1 veya 2 gün içinde taburcu edilecek. Genel olarak söylemek gerekirse acemi erlerimizin sağlıklarında endişe edecek bir durum yok. Hepsinin sağlık durumları çok iyi” diye konuştu.

Haberin Devamı