Gündem Zanlıları benzin kokusu ele verdi

Zanlıları benzin kokusu ele verdi

Paylaş
Zanlıları benzin kokusu ele verdi

Van'da kıyafetleri benzin kokan kişileri takibe alan polis, 56 adet molotofkokteyli ele geçirdi

Van’da kıyafetleri benzin kokan kişileri takibe alan polis, 56 adet molotofkokteyli ele geçirdi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, YSK’nın bazı bağımsız milletvekili adaylıklarını iptal kararını protesto eden BDP’lilerin, dün kent merkezinde düzenlediği basın açıklamasına katılan ve üzerlerinden benzin kokusu geldiği saptanan E.T, S.T. ve Ş.G’yi takibe aldı.

Söz konusu kişilerin Şabaniye Mahallesi’nde kaldığı evi tespit eden ekipler, sabah saatlerinde ticari taksi ile evden ayrılan zanlıları kent merkezinde durdurdu.

Aramada, aracın bagajındaki 2 koli içerisinde 46 molotofkokteyli bulundu.
Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinden yola çıkan polis, AK Parti il binası yakınınındaki çöp bidonunda da 10 molotofkokteyli ele geçirdi.
Emniyet yetkilileri, gerek Van’da gerekse diğer kentlerde BDP tarafından kurulan "demokratik çözüm çadırları"nın eylemler için kullanıldığını belirterek Van, Batman, Hakkari ve Diyarbakır’daki çadırlarda, eylemlerde kullanılan çok sayıda molotofkokteyli ile havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı