Gündem Zam protestosunda uzun eşek oynadılar!

Zam protestosunda uzun eşek oynadılar!

Paylaş
Zam protestosunda uzun eşek oynadılar!

Zam protestosunda uzun eşek oynadılar!

Edirne’de, şehir içi ulaşıma yapılan yüzde 50 zamı protesto eden yaklaşık 500 üniversite öğrencisi, ellerindeki pankartlarla D-100 karayolunu ulaşıma kapatınca polis müdahale etti.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Meclisi, 2 Şubat’ta yapılan toplantıda ulaşım ücretlerine yüzde 33 oranında zam yaptı. Şehiriçi ulaşımda kısa hatlar öğrenci 75 kuruş, tam 1 lira olarak uygulanırken, 8 Şubat tarihinde yürürlüğe giren zamlı tarifenin ardından fiyatlar 50 kuruş birden arttı. Bu artış ise öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Geçen hafta Edirne Belediyesi önünde oturma eylemi yapan üniversite öğrencileri, bugün Trakya Üniversitesi Balkan Yerlekesi’ndeki Fen Fakültesi önünde tekrar eylem kararı aldı. Burada toplanan yaklaşık 500 öğrenci, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefci’ye tepki gösterdi ve çıkan olayların ardından istifa eden Mısır eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in isminden yola çıkarak, ’Hamdi sonun mübarek olsun’ sloganları attılar ve ’Hamdi beyin teklifine yokuz’ pankartları taşıdı. Bu sırada üniversitenin güvenlik görevlileri, saldırı olabileceği ihtimaline karşı yolcu taşımacılığı yapan minibüsleri yerleşke içine almadı.

Haberin Devamı

POLİS-ÖĞRENCİ ARBEDESİ

Ardından sloganlar atan öğrenciler ellerinde pankartlarla yürüyüşe geçerek, yerleşke dışına çıkarak D-100 karayolundan yaklaşık 10 kilometre uzakta kent merkezindeki üniversiteye bağlı Ayşekadın Yerleşkesi’ne yöneldi.

Bunun üzerine hazır bekletilen polis ekipleri yolu ulaşıma kapatan öğrencilerin önünü kesti ve öğrencileri yolun sağına çekerek ulaşımı tek şeritten açtı. Ancak yürümekte kararlı olan öğrenciler harekete geçince polis ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Bazı öğrenciler, ellerindeki pet şişeleri polise attı, yumruklarla polise saldırdı ve taşıdıkları dövizleri polislere vurdu.

Polisin izin vermemesi üzerine kaabalık öğrenci grubu eylemlerini sonlandırırken, bir grup ta polis gözetiminde Ayşekadın Yerleşkesine kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Fırat KESKİNKILIÇ - Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)