Spor Yüzme Milli Takımı Denizli'de

Yüzme Milli Takımı Denizli'de

Paylaş
Yüzme Milli Takımı Denizli'de

Avrupa Şampiyonalarına hazırlanacak büyükler, gençler ve yıldız yüzme milli takımları Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi'nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki Denizli kampı sürüyor.

Yüzme Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Porto Riko asıllı ABD’li antrenör Fernando Canales ile Başantrenör Hakan Eskioğlu yönetimindeki sporcular, kampta günde çift antrenmanla Avrupa Gençler, Avrupa Büyükler Şampiyonası ve İsrail’deki Comen Cup’a hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yüzme Milli Takım Başantrenörü Hakan Eskioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli’de 3. kampı gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine destek veren Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür etti. 5 Haziranda başlayan kampın 26 sporcuyla sürdüğünü ifade eden Eskioğlu, sporcu sayısının önümüzdeki günlerde 30’a çıkacağını söyledi. Şehrin trafiğinden, gürültüsünden ve havasından uzakta, temiz ve yararlı olabilecek bir kamp yaptıklarını dile getiren Eskioğlu, şunları kaydetti:

"Genelde kamp için bu tarz yerleri tercih ediyoruz. Buradaki her kampımız verimli geçiyor. Sporcularımız burada sadece yüzmeyi düşünüyorlar. Birliktelik, takım arkadaşlığı ve Mili takım ruhunun oluşturulması, antrenörlerin birbirleriyle diyalog içerisinde olup kaynaşması bakımında da çok yararlı bir kamp yapmaktayız. Bu yıl Fernando Canales ile birlikte çalışmaya başladık. Yeni planlar, yeni hedefler, yeni çalışma prensipleri ve disiplini içerisinde ilk kampımızdır. Yaz aylarındaki şampiyonalarla birlikte önümüzdeki 4 yıllık periyotta, geçmişte çıkışımız nasıl sürekli olduysa bundan sonra da 2020’ye kadar sürekli yükselen bir grafiğimiz olacağına inanıyorum."

Haberin Devamı

Yıldız milli takımı, 12 Haziran’a kadar süreceği kampın ardından 28-29 Haziran tarihlerinde ise İsrail’deki Comen Cup’ta mücadele edecek. Genç Milli Takımı, Hollanda’da 9-13 Temmuz’daki Avrupa Gençler Şampiyonası’na, A Milli Takım ise 18-24 Ağustosto Berlin’de düzenlenencek Büyükler Avrupa Şampiyonası’na katılacak