Yaşam Yüze canlılık veren maske tarifi

Yüze canlılık veren maske tarifi

Paylaş
Yüze canlılık veren maske tarifi

Kış boyu cildimiz oldukça matlaştı, canlılığını yitirdi. Şimdi sıra yüzünüze enerji verme vakti. İşte yüze aydınlık veren maske tarifi

Kış boyu cildimiz oldukça matlaştı, canlılığını yitirdi. Şimdi nihayet havalar güzelleşmeye başladı. Güneş kendisini daha fazla göstermeye başlayacak, bu güneşli güzel havalar için hazırlıklı olmalıyız. Cildimizin matlığını ortadan kaldırıp, güçlendirmemiz için en doğru zaman.

Balkabağını nasıl bilirsiniz? Çoğunlukla külkedisinin arabası olarak aklımıza gelir. Gece 12’de bozulan büyüyle, yerde yuvarlanan balkabağı. Ve buna bakıp ağlayan Külkedisi.

Külkedisi balkabağından harika bir güzellik maskesi yapıldığını bilse, masalın devamında ne yapardı acaba? İşte cilt sağlığını güçlendiren maske tarifi...

Malzemeler:
1 dilim haşlanmış balkabağı,
1 yumurta akı,
1 kaşık bal,
1 çay kaşığı yaş maya,
4-5 damla papatya yağı.

Yapılışı:
Tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırın. Gözünüzün içine kaçmayacak şekilde tüm yüzünüze ve dekoltenize sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Balkabağı B vitamini açısından oldukça zengindir, özellikle içeriğindeki beta karoten hücrelerin yenilenmesini arttırır. Ayrıca demir, potasyum, çinko, A ve E vitamini de içerir. Bu maske sayesinde, cildinizin nem oranı dengelenir, cildiniz derinlemesine beslenir ve temizlenir. Ciltte oluşan veya oluşacak lekelenmelerin önüne geçer. Güneşin yapmış olduğu zararlı etkileri azaltır. Bu maskeyi düzenli olarak kullandığınız zaman cildinizdeki lekelenmelerin ve yaşlanma etkilerinin azaldığını göreceksiniz.

Bundan böyle balkabağı dendiği zaman muhteşem bir güzellik iksiri de aklınıza gelecek. Bir davete gideceğiniz zaman bir periye ihtiyacınız yok, yeter ki kendinize biraz zaman ayırıp hazırlaması çok basit bu maskeleri uygulayın. Mutlu masallar gibi bir hafta dilerim.

- İnci Soydan

Haberin Devamı