Gündem Yürüyüşü 1 sivil polis durdurdu

Yürüyüşü 1 sivil polis durdurdu

Paylaş
Yürüyüşü 1 sivil polis durdurdu

Taksim meydanına yürümek isteyen grubu sivil bir polis memuru durdurdu polis eylemcilere yürüyüşün yasak olduğunu söyleyince grup taşıdıkları dövizleri indirip olaysız dağıldı

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Taksim Esnaflar Platformu üyeleri, 'Gezi dediniz emeğimizi yediniz', 'Dikkat eylem var', 'Direniş Menüsü esnaf kan ağlıyor' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Taksim Esnaflar Platformu Başkanı İbrahim Güder, "Sevgili Gezi Eylemcileri, Beyoğlu'nda 25 bin tane esnaf var. Yaklaşık 100 bin kişiye iş aş istihdam sağlamaktayız. Ekmeğimizi esnaflıkla kazanmaktayız. Yeme, içme, eğlence, moda, altın, konaklama sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz.

İstanbul ve Türkiye turizminin ana kapısı Beyoğlu'dur. Beyoğlu hapşırsa Türkiye nezle olacak kadar Beyoğlu ticaretin can damarıdır. En ufak bir olumsuzluktan en önce biz etkileniriz.

Taksim'den bir kargaşa resmi işlerimizi bıçak gibi keser. 27 Mayıs günü taşınmak ya da koparılmak istenen ağaçları korumak için hepimizin takdirle karşıladığı duyarlı bir eylem gerçekleştirildi. Müdahalelerle eylemin şekli de içeriği de hızla değişti, Binlerce kişi farklı gerekçelerle, Gezi Parkı'nın çevresinde eylemlere katıldılar.

Taşkınlıkları ile bilinen marjinal gruplar, hem eylemin tadını, hem de harekete geçen demokratik muhalefet duygularını gölgeledi. Türkiye olarak bir şiddet sarmalının içine düştük" diye konuştu.

Çakır, olaylar nedeniyle çok sayıda iş yerinin kapandığını dile getirdi. Yapılan basın açıklamasının ardından Taksim meydanı'na yürümek isteyen grubu sivil bir polis memuru durdurdu polis eylemcilere yürüyüşün yasak olduğunu söyleyince grup taşıdıkları dövizleri indirip olaysız dağıldı.