Esra Karayel Yürek sevinçle attığında zengindir
HABERİ PAYLAŞ

Yürek sevinçle attığında zengindir

Haberin Devamı

Rumuz: Özeniyorum İlişki durumu: Evli

Yürek sevinçle attığında zengindir

Soru: Esra Hanım ben üç yıllık evliyim. Eşimle bir sorunum yok. Ancak maddi sıkıntımız oluyor. Böyle zamanlarda çok bunalıyorum. Tatile gidemiyoruz mesela. Televizyonlarda zenginlerin hayatını gördüğüm zaman mutsuz oluyorum. Eşimle arada bu yüzden huzursuz zamanlarda oluyor. Onu zorluyorum maddi durumumuzu düzeltsin diye ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili okurum aslında en büyük zenginliğe sahipsin. Önce buna şükretmek çok önemli. Maddi sıkıntıları azaltmanın bir yolu her zaman vardır. Ama manevi sıkıntıları atlatmak kolay değil. Televizyonlarda gördüğün hayatların iç yüzünü bilmiyorsun ki. Görüntüde o zengin hayatlarda herkes gülüyor, eğleniyor, neşeli gözüküyor. Ama şunu unutma en şok manevi sıkıntılar görüntüde şatafatlı, lüks yaşam sürenlerden çıkıyor. Maddi sıkıntınıza gelince öncelikle sana ilk söylemem gereken maddi konularda eşini zorlamaman. Bu konuda baskı kurmaya kalkman ilişkinizi olumsuz etkiler. Eşine çalışarak destek olma konusunu onu kırmadan kendisini yetersiz hissettirmeden dile getirebilirsin. Sevinçle atan bir yüreğin varsa en büyük zenginlik bu. Maddi imkanlarının çok iyi olmasını eşinle huzursuz olmayı mı tercih edersin? Değerli okurum ne zaman ki sahip olduklarımızı fark edip şükrederiz o zaman isteklerimiz gerçekleşmeye başlar.

Rumuz: Nişanlı İlişki durumu: İlişkisi var

Kararın yanlışsa hayatınız zindan olur

Soru: Esra Hanım benim bir yıllık bir ilişkim var. Beş aydır da nişanlıyız. Kışa doğru evlenmeyi düşünüyoruz. Onu seviyor muyum bundan emin değilim. Duygularım onunla evlenmeye yeter mi? Bu aralar çok sık bu soruyu sormaya başladım. Bazen sıkılırım ya da sıkılmışım gibi geliyor. Bu saatten sonra geri de dönmek olmaz. Ne yapmalıyım?


Cevap: Sevgili okurum eğer bu evlilik kararı yanlış bir karar ise şu an adım atmazsan ikiniz için de etkisi olumsuz olur. Evlendikten sonra hem sizler hem de aileleriniz gereksiz yere üzülür. Bu tür sorular ve karmaşık duygular, evlilik zamanı yaklaştıkça aklımıza gelebilir. Çok normal. Ancak kalbine dönüp duygularını gözden geçirmelisin. Hayatını bu kişiyle paylaşmak istiyor musun? Evlenmek istediğin kişinin özellikleri, hayata bakışı, alışkanlıkları, sevgisini gösterme tarzı sana uygun mu? Uzun uzun düşünüp dürüstçe cevabını ver. Eğer olumsuz cevaplar çoğunluktaysa sana tavsiyem bu durumu, hislerini, kafana takılanları nişanlın ile güzel bir dille konuşman. Çözüm bulamadığınız takdirde bir süre ara vermeyi denemelisiniz. Daha sonra tekrar bir araya gelip son durumu konuşup bir karara varmanız gerekir. Hayatta en kötü şeylerden biri de sevgi olmayan bir eve gitmek zorunluluğudur.

Rumuz: Şeftali İlişki durumu: Belirsiz

İlişki bir kişiyle yaşanır

Soru: Esra Hanım ben çapkın bir erkeğim. Her zaman hayatımda kadın olmuştur. Aslında birden fazla sevgilim oluyor doğrusunu söylemek gerekirse. Hiç yalnız kalmadım. Ama sorunum beraber olduğum kadınların evimde kalmasını artık istemiyorum. Hoşuma gitmiyor. Sevgilimle uyumak istemiyorum. Niye bunu yaşıyorum? Ne yapmam lazım?


Cevap: Sevgili okurum ilişki adını veriyorsan bu sadece bir kişiyle olur. Eğer aynı anda birden fazla kadınla oluyorsan bu durumu ilişki olarak değerlendiremeyiz. Aslında bu senin ilişkiye müsait olmadığını gösterir. Yani derinleşmeden fiziki temasın temel olduğu bedensel yakınlaşmalar. Oysa bir ilişki derinleşince güzel ve sağlıklı olur. Derinleşme ise paylaşımların artması, duygusal yakınlaşmanın gerçekleşmesi demektir. Yapman gereken ilk şey bir süre yalnız kalman. Bu süreçte de neden yakın bir ilişki yaşamak istemiyorsun konusuna bakmamız gerekiyor.


Rumuz: Kısmetim kapalı İlişki durumu: İlişkisi yok

Nasıl eş bulacağını değil nasıl eş istediğini düşün

Soru: Esra Hanım ben neredeyse evlilik çağını geçmek üzereyim. 30’lu yaşlara geldim. Ama bir türlü evlenemiyorum. Bir kere nişan attım. Korkmaya başladım artık. Lütfen yardımcı olun. Eşi nasıl bulurum?


Cevap: Değerli okurum, evlilik konusunu bu şekilde hayatının merkezine alırsan sorun yaşarsın. Rahat ol. Evlilik yaşı 30 diye bir kural yok ki. Hayırlısı olsun. Eş kaderinde varsa olması gereken zamanda karşına çıkacaktır. Ancak nasıl eş bulurum yerine nasıl bir eş isterim diye düşünmen gerekir. Evlendin diyelim ya mutsuz olursan? Evlenmiş olmak için evlenilmez. Sevdiğin, mutlu olacağın bir kişiyle evlenmelisin. Sevgili aşamasındaki ilişki ile evlilik sürecindeki durum çok farklıdır. Önce bunları düşünmeli, kendine göre eş seçimi için özellikler belirlemelisin.

5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder