Yaşam Yunanlı damada Türk usulü düğün

Yunanlı damada Türk usulü düğün

Paylaş
Yunanlı damada Türk usulü düğün

Üniversiteler arası değişim programı Erasmus ile Yunanistan'a giden Şima Özkoyuncu, burada Yunan Paris Vafiyadis ile tanışarak evlilik kararı aldı. Çiftin düğünü, Özkoyuncu'nun memleketi Tekirdağ'da Türk geleneklerine göre yapıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik bölümünde okuyan 25 yaşındaki Şima Özkoyuncu, Erasmus ile 6 yıl önce Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Panteion Üniversitesi’ne gitti. Özkoyuncu burada Yunan 34 yaşındaki Paris Vafiyadis ile tanıştı. Gençlerin arasındaki arkadaşlık, bir süre sonra duygusal birlikteliğe dönüştü ve çift evlenme kararı aldı.

Haberin Devamı

Ailelerin tanışmasının ardından Tekirdağ’da Türk geleneklerine göre yapılan düğünde çiftin nikahını Tekirdağ Belediye Başkanı CHP’li Adem Dalgıç kıyarken, şahitliklerini ise Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Uyan ve Atina Belediye Meclis üyesi Mihais Hosgidis yaptı.

’ALMAN YA DA İNGİLİZ OLSA BU KADAR ANLAŞAMAZDIM’

Düğünden sonra Yunanistan’ın Türkiye sınırına yakın olan Dedeağaç şehrinde yaşayacaklarını ifade eden Şima Özkoyuncu, şunları söyledi:
"2006 yılında Paris ile üniversite değişim programında tanıştık. Paris, o zaman öğrenciydi, şimdi bilgisayar öğretmeni. 2006 yılından beri karşı tarafı tanımak için bekledik. Ailelerimiz gayet hoş karşıladı. Paris’in ailesi İstanbul’dan göç etmiş Rumlardan. Ailelerimiz de anlaştı problem olmadı. Bir Alman, İngiliz olsa bu kadar iyi anlaşamazdık. Yunanlılar ile Türk kültürü çok örtüşüyor. Paris, daha önce Atina’da öğretmenlik yapıyordu. Bana ve aileme yakın olmak için sınır şehri Dedeağaç’a tayinini yaptırdı."

Haberin Devamı

YUNAN DAMAT: SÜNNET OLMAM

Az da olsa Türkçe bilen Yunan damat Paris Vafiyadis, sünnet olmadığını belirtti. Vafiyadis, şunları söyledi:

"Üniversiteler arası yapılan programda tanıştık. Gayet iyi anlaşıyoruz. Bu adımı atma kararını ortak şekilde aldık. Bütün zorluklara rağmen beraber olmaya devam edeceğiz. Sünnet konusunda uyarılara biraz aklım takıldı. Onlara ait bir adettir. Ben bununla muhatap olmak istemiyorum, sünnet olmadım."
Paris Vafiyadis’nın ailesinin de katıldığı düğünde, Türk ve Yunan konuklar nikah töreninin ardından gece yarısına kadar müzik eşliğinde eğlendi.

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)