Opr. Dr. Hande Akbaş Yumurta tembelliği varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Yumurta tembelliği varsa...

Haberin Devamı

Anne olmak istiyorsunuz ama yumurta tembelliğiniz olduğunu öğrendiniz. Bu durumda ilaç kullanıp vakit kaybetmek yerine deneyimli bir kadın doğum uzmanına başvurup çocuk sahibi olmanız için size bir yol haritası çizmesini isteyin...

Kötü huylu değilmiş ama...

27 yaşındayım, 2 yıldır sağ kasığımda ağrılar oluyor. 2 yıl önce bu ağrı beni adım atamaz hale getirmişti.

O dönemde kadın doğum uzmanına gittim, bana sağ overde kist var denildi. Hemorojik kisti olduğu söylendi. Testlerde kötü huylu olmadığını öğrendik.

Geçen yıl yine aynı şey başıma geldi, bu kez kistin 16 cc’lik bir kist olduğu söylendi. Genel cerrahi uzmanına yönlendirdiler. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, her ay bir yumurta seçilir büyür ve atılır. Adet dönemine yakın dönemde nadiren bu yumurta kisti kendi içine kanar ve hemorajik kist olarak değerlendirilir. Size de bahsedildiği üzere çoğunlukla iyi huyludur.

Sizde bu durum devamlı tekrar ediyorsa bunu kontrol altına almanın en kolay yöntemi doğum kontrol ilaçlarına başlamanızdır.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurduğunuz zaman sizin bünyenize uygun en doğru ilacın seçimi konusunda doktorunuz size yardımcı olacaktır.

Yumurtalıklarım düzenli çalışır mı?

28 yaşında, 7 aylık evli bir kadınım. 7 ay öncesinde sürekli adet düzensizliğim vardı. Doktor 1 yıl doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Ben 1 ay kullanıp bıraktım. Bebek istediğimiz için 7 ay hiç korunmadık ama çocuğumuz olmadı.

Doktora gittim, yumurtalıklarımda tembelleşme olduğunu, çalışmadığını söyledi. Doğum kontrol hapı verdi. Acaba yumurtalıklarım düzenli şekilde çalışır mı? Ben anne olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, öncelikle şunu bilmelisiniz ki doğum kontrol ilacı kullandığınız sürece gebe kalamazsınız. Ayrıca yumurta tembelliğini doğum kontrol ilacının iyileştirebilmesi söz konusu değildir.

Yumurta tembelliği söz konusuysa bu tür ilaçlarla vakit kaybetmek yerine bir an önce üreme tıbbı alanında deneyimli bir uzmana başvurmanız, bir an önce çocuk sahibi olabilmeniz için ne tür bir yol izlenmesi gerek öğrenmenizi öneririm. Ancak bu şekilde anne olabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder