Gündem Yüksekova'da KCK protestosu

Yüksekova'da KCK protestosu

Paylaş
Yüksekova'da KCK protestosu

Yüksekova'da KCK protestosu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'nde 13 gün aradan sonra yine olaylar çıktı. PKK+nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik operasyonları protesto eden bir grubun, polisi taşlaması üzerine olaylar çıktı. Polis göstericileri basıncı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Yüksekova'nın Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atarak cadde sonunda ateş yakıp, yola barikat kurması üzerine polis uyarıda bulundu. Yaklaşık 100 kişilik grup, polisin bu uyarısına taş atarak karşılık vermesi üzerine de olaylar çıktı. Polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak gurubu dağıtmaya çalıştı.

KEPENKLER KAPANDI

Olayların çıkmasının ardından Yüksekova ilçe merkezindeki tüm işyelreni kepenklerini kapattı. Polis ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemi alırken, ara sokaklardaki olaylar devam ediyor.

ŞIRNAK´TA DA PROTESTO

PKK'nın şehir yapılanması KCK/TM'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7'si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanması Şırnak ve Beytüşşebap'ta protesto edildi. Oturma eylemi yaparak operasyonu protesto eden BDP üyeleri, tutuklanan 23 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Haberin Devamı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), PKK'nın şehir yapılanması KCK/TM'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından 7'si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanmasını Şırnak ve Beytüşşebap'ta oturma eylemi gerçekleştirerek, protesto etti. BDP Şırnak il binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi 'Barışa uzanan eller kırılsın', 'Baskılar Bizi Yıldıramaz.' şeklinde sloganları attı. Grup adına açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Hasan Bayar, 23 kişinin tutuklanmasıyla birlikte, hükümetin başlattığı 'demokratik açılım' çalışmasının asılnda Kürt halkını ince ve tehlikeli yöntemlerle tasfiye etmeyi amaçladığını söyledi. Saldırıların Kürtlerin özgür iradesine yapıldığını belirten Bayar, "Bir yandan silahların ve çatışmaların Türkiye gündeminden çıkarılması, barış sürecinin geliştirilmesi kamuoyunca tartışılırken, belediye başkanlarına ve siyasetçilerine gözaltı ve tutuklama operasyonları düzenleniyor. Legal siyaset alanı kapatılıyor. Göz altına alınan arkadaşlarımız eğer bir suç işledilerse bu suçu bizde işledik. Buyurun bizleri de alın" dedi. Açıklamanı ardından 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup sesizce dağıldı.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ise, BDP ilçe binası önün toplanan 150 kişi de oturma eylemi yaparak KCK operasyonunu protesto etti.