Siyaset YSK'nın kararı Türkiye'ye yakışmadı
Paylaş
YSK'nın kararı Türkiye'ye yakışmadı

Egemen Bağış 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunun iptal edilmesini, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntü olarak niteledi

AB Ortaklık Konseyi’nin 49’ncu toplantısına katılmak için Brüksel’de bulunan Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın, aralarında BDP’nin desteklediği bazı adayların da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu iptal etmesini, Türkiye’ye yakışmayan bir görüntü olarak niteledi.

Haberin Devamı

Egemen Bağış’ın konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bağımsız adayların seçime bu kadar az bir zaman kala ve başvuruların süresi dolduktan sonra yasaklanması Türkiye’de demokrası adına iyi bir görüntü vermedi. Bunlar yurtdışında maalesef özellikle Avrupa Parlementosu’nda, Avrupa Konseyi’nde farklı ortamlarda karşımıza gelecek konulardır.

Bu görüntüler Türkiye’ye yakışmadı, yakışmıyor. Bundan hiç bir şekilde Türkiye’de iktidar partisine ne de diğer partilere artı yazmaz. Bunları hiçbir şekilde kimse hükümetimizle bağlamaya ya da ilişkilendirmeye de kalkmasın.

Yüksek Seçim Kurulu’nun bu tavrı tamamen kendilerinin yaklaşım tarzıdır. Ümit ediyoruz ki Türkiye bu güne kadar demokrasi yolunda nhasıl bir çok zorluğu aştıysa bunları da aşacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Ender DURUEL / BRÜKSEL, (DHA)