Bilim - Teknoloji Youtube’den mobil canlı yayın koşulu için düzenleme geldi
Paylaş
Youtube’den mobil canlı yayın koşulu için düzenleme geldi

Youtube’den mobil canlı yayın koşulu için düzenleme geldi. Bakalım firma canlı yayın yapmak için neleri değiştirdi?

İnternetin en büyük video platformlarından Youtube, bu yılın Şubat ayında kullanıcılarının mobil cihazlarından canlı yayını yapmalarını sağlamıştı. Ancak bunda küçük bir kısıtlama vardı ve sadece 10.000 abonesi olanlar mobil canlı yayın yapma şansına erişebiliyordu.

Bu rakam çok bulunmuş olacak ki, bir düzenlemeye gidildi. Youtube’den mobil canlı yayın koşulu için düzenleme geldi, bakalım detaylar neler?

ABONE SAYISINDA YÜZDE 90'LIK DÜŞÜŞ


Youtube’nin canlı yayın oluşturma yardımı sayfasında bu düzenlemeye yer verildi. Artık mobil cihazlarından canlı yayın yapmak isteyen kullanıcıların 10.000 aboneye değil 1000 aboneye ihtiyaçları var. Firma bu gerekliliği yüzde 90 oranında düşürdü ve daha çok kullanıcının bu özelliği sunmasını hedefledi.

Bu arada mobil dünyada canlı yayın imkanı sunan tek platformun Youtube olmadığı biliniyor. Bilinen uygulamalar arasında Periscope ve Instagram, bu özelliği sunuyor. Youtube’nin bu özelliğini geç kullanıma sunduğu tartışılırken, bir diğer can sıkıcı nokta da sitenin hâlâ mobil canlı yayın için belli bir abone şartı koşması.

Sony, seçilen bazı Playstation oyunlarının fişini çekiyor

Haberin Devamı