Tamer Heper Yönetici kararı uygular
HABERİ PAYLAŞ

Yönetici kararı uygular

Haberin Devamı

29 bağımsız bölümlü bir binada kiracı ve yöneticiyim. Binanın asansörünün yenilenmesi gerektiği raporu verildi. Ben de kat maliklerini toplantıya çağırdım. Birinci toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadı. İş ikinci toplantıya kaldı. Şimdi yapacağımız ikinci toplantıda da yeterli çoğunluk sağlanamaz ise ve değiştirme kararı alınamaz ise benim sorumluluğum ne olur? ● R.İ.

Okuyucumu ilgilendiren iki husus var. Birincisi toplantı nisabı. İlk kat malikleri toplantısında toplantı nisabı aranır, bağımsız bölüm maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu yoksa toplantı nisabı da yoktur, o toplantı ertelenir. İkinci toplantıda bu nisap aranmaz. Dolayısı ile katılanlarla toplantı yapılır. Büyük çoğunlukla ilk toplantıya kimse gelmiyor. Ancak ikinci toplantıya katılanlar oluyor. Dolayısı ile ikinci toplantıda nisap aranmayacak.

İkinci husus, asansörün değiştirilip değiştirilmeyeceği ve okuyucumun sorumluluğu. Elbette yönetici kat malikleri kurulunda alınan kararları uyguladığı gibi binaya ait acil işleri de yapar. Ortada bir asansör sorunu var. Kat malikleri kurulunu topluyor ve bir karar alınacak. Bu toplantıda alınan karar uygulanacak. Dolayısı ile toplantıda alınan karar yöneticiyi bağlar.

TEDBİRLİ OLMAK LAZIM

Bence bu toplantıda asansörün değiştirilmesi kararı alınmalı. Ancak farklı kararlar da alınabilir. Örneğin asansörün bu sene değil de seneye değiştirilmesi kararı alınırsa (bu benim bir varsayımımdır, bir teklif değildir) bu defa asansörün kullanıma kapatılması kararı alınmalıdır. Zira bir asansör arızası basit bir olay değil, kimbilir kaç kişinin hayatını ilgilendiren bir olaydır ve hafife alınmamalıdır. Dolayısı ile okuyucumun tedbirli olarak yapacağı şey asansörü ilgilendiren tüm detaylarla ilgili kararın kat malikleri kurulunda alınmasını sağlamak ve bunu uygulamaktır. Tabii ki en doğru karar asansörün değiştirilmesi için karar almak ve bunun prosedürünü işletmektir. Hatta benim önerim bu konuda karar alınıncaya kadar asansörü devreden çıkarmaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder