Tamer Heper Yönetici değişebilir
HABERİ PAYLAŞ

Yönetici değişebilir

Haberin Devamı

10 bağımsız bölümlü bir apartmanda kat malikiyim. Binamızda bir yönetici var ama kendisi para toplamaz. Temizlik için gelene herkes elden tek tek parasını öder, keza elektrik su parasını da herkes kendi öder. Şimdi yönetici atamak istiyoruz ama yönetici karar defterini vermiyor. Bizden geçmiş aidatları talep edebilir mi? Bu toplantı için ne yapabiliriz? Defteri nasıl alırız? ● H.A.

Bir binada yöneticinin görevleri vardır. Yönetici bunları yerine getirmek zorundadır. Şayet yönetici görevlerini yerine getirmiyor ise yönetici değiştirilebilir. Bunun için elbette kat malikleri kurulu toplanmalıdır.

★ ★ ★ ★ ★

Kat malikleri kurulunu üç kişi toplantıya çağırabilir. Yönetici, denetçi veya bağımsız bölüm maliklerinin üçte biri. Sizde yönetici çağırmayacağına göre denetçi veya kat maliklerinin üçte biri toplantıya çağırabilir ve çağrıda gündem maddesi olarak yöneticinin azli ve yeni yönetici seçimi gündem maddesi olarak belirtilir. Bu toplantıda gündem görüşülür, kat malikleri kabul ederse yönetici görevden alınır yenisi atanır.

★ ★ ★ ★ ★

Böyle bir toplantıda elbette karar defterinin olması ve kararların yazılarak altının imzalanması gerekir. Ancak sizin olayınızda olduğu gibi defterin temin edilememesi durumunda kararlar düz beyaz kağıda yazılır; altı, katılanlar tarafından imzalanır, sonra elde edilen karar defterine yapıştırılır. Bu şekilde yeni yönetici seçilebilir.

★ ★ ★ ★ ★

Eski yönetici geçmiş aidat talep edebilir mi? Aidat toplanması için kesinleşmiş işletme projesinin bulunması şarttır. Şayet böyle kesinleşmiş işletme projesi yoksa yönetici aidat talebinde bulunamaz. Şayet kesinleşmiş işletme projesi varsa yöneticiler aidat talebinde bulunabilir ama elden ödenen bahsettiğiniz giderler hesaptan düşülür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder