Gündem Yollar çöküyor

Yollar çöküyor

Paylaş
Yollar çöküyor

Karabük ile Yenice İlçesi arasındaki yolda heyelanın devam etmesi sonucu yolun yaklaşık 100 metrelik bölümü 4 metre çöktü

Karabük-Yenice yolunun 14’üncü kilometresinde Bolkuş Köyü mevkiinde dün meydana gelen heyelan sonucu yol ulaşıma kapandı. 100 metrelik kısımda etkili olan heyelan nedeniyle yol yaklaşık 1 metre çöktü. Dünden bu yana heyelanın devam etmesi sonucu yol yaklaşık 4 metre çökerken, toprak ve çam ağaçları yola kaydı.

Haberin Devamı

Elektrik direklerinin yıkılması tehlikesine karşı teller sökülürken, bugün iki direğin heyelan nedeniyle yıkıldığı görüldü. Heyelanın devam etmesi nedeniyle yolda herhangi bir çalışma yapılamazken, ulaşım orman yollarından sağlanıyor. Ekipler, heyelanın yaşandığı yolun ilerisinde bulunan demir yolunda yaşabilecek bir hasara karşı ise bölgede bekliyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5269","5269","201104","5269-4.jpg");

Vali İzzettin Küçük heyelan nedeniyle çalışma yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Karayolu olarak burayı şu anda kullanmamız mümkün değil. Kaymanın durmasından sonra bir tespit yapalım, ona göre çalışma yapılacak. O ana kadar ise orman yolunu kullanacağız. Demiryolu bağlantımız açık, yolcu taşımacılığı devam edecektir. Ama her ihtimale karşı Devlet Demir Yolları’nın ekipleri o bölgede 24 saat esasına göre nöbet tutacak. Herhangi bir gelişme anında tren seferleri iptal etmemiz gerekiyorsa iptal edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

DHA