Gündem Yolcu otobüsü alev alev yandı

Yolcu otobüsü alev alev yandı

Paylaş
Yolcu otobüsü alev alev yandı

Yolcu otobüsü alev alev yandı

Mersin'de, otogarda yolcu almak için bekleyen yolcu otobüsü, alev alev yandı. Otobüsün içinde yolcu olmayışı, büyük bir facianın önüne geçti.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 20.30 sıralarında, Cemişerif Mahallesi'ndeki Mersin Otogarı’nda meydana geldi. Mersin-İstanbul arasında yolcu taşıyan Metro firmasına ait 33 AP 062 plakalı yolcu otobüsü, 20 numaralı peronda yolcu almak için park halinde beklerken motor kısmından yanmaya başladı. Kısa sürede otobüsün arka kısmı tamamen alevler içinde kaldı. Çevredeki vatandaşlar, polise ve itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşları uzaklaştırmaya çalışırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Yangın, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle bir süre sonra kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının, otobüs seyir halinde iken olmaması büyük bir faciayı engellerken, arka bölümü kısmen yanan otobüs kullanılamaz hale geldi. Yanan otobüsle İstanbul'a gidecek olan yolcular ise gecikmeli olarak firma tarafından temin edilen başka bir otobüsle gönderildi.

Haberin Devamı

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.