Gündem YÖK'ten 'sivil polis' açıklaması!

YÖK'ten 'sivil polis' açıklaması!

Paylaş
YÖK'ten 'sivil polis' açıklaması!

“YÖK'ün üniversitelere sivil polis yerleştirilmesini istediği” iddiaları üzerine YÖK tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve “Üniversitelerde rektörün izni ve bilgisi haricinde hiçbir müdahalenin yapılmasının söz konusu değildir” denildi

Açıklamada, “özgür ve güvenli üniversite” kavramının üniversitelere kolluk kuvvetlerinin en az düzeyde, mümkünse hiç müdahaleye gerek kalmamasına yönelik bir çalışma olduğu ileri sürülerek, “Bu durum kolluk kuvvetlerince de istenen ve beklenen bir konudur” değerlendirmesi yapıldı. “Yükseköğretim Kurumlarının eğitim;öğretim faaliyetlerini daha kusursuz yürütebilmeleri için özgür ve demokratik bir ortamın devamının şart olduğunun” vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Üniversitelerin güvenlik konusunda özerk oluşu ve rektörün üniversitenin güvenliğinden doğrudan sorumlu olduğu, diğer tüm kurum ve kuruluşların üniversiteye ve rektöre yardımcı unsurlar olduğu açıktır. Üniversitede rektörün izni ve bilgisi haricinde hiçbir müdahalenin yapılması söz konusu değildir. Şiddet içeren eylemler, özgür düşünceyi de baskı altına alacağından güvenli olmayan üniversitede özgür düşüncenin ortaya çıkması da olanaksızdır.

Ancak, karşıt görüşlü öğrenciler arasında istenmeyen olayların yaşandığı, yaralama, hatta ölümle sonuçlanan olayların meydana geldiği bilinmektedir. Üniversitelerde güvenli bir eğitim-öğretim ortamının devam ettirilmesi, müessif olayların önlenmesi ve öğrencilerin demokratik haklarını kullanması gibi konuların yerinde tespiti, çözümüne yönelik çeşitli tedbirlerin alınması bir zorunluluktur.”

Haberin Devamı