Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yokluğunu fark bile etmezsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Yokluğunu fark bile etmezsiniz

Vücutta çift olan organlardan olan testisler gerektiğinde tek başlarına görevlerine devam edebilirler. Bu konuyu kendinize dert etmeyin. Eğer başka bir sorununuz yoksa tek testisle de baba olup çocuğunuzu kucaklayabilirsiniz

[[HAFTAYA]]

SORU:

Testisime yapışmış bir parça var

25 yaşındayım. Sol testisimin üzerinde ona yapışmış bir parça var. Bu küçük bir parça ama hissediliyor. Biraz sert gibi ve dokunulduğunda bana acı veriyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bu gibi bir durumda bir üroloji uzmanı tarafından el ile muayene yapılmadan yapılan yorum hatalı olabilir. Ama bazen bilhassa gençlerin bu bölgeye odaklanmaları sonucu testisin üzerinde bulunan, spermlerin toplanmasını ve geçişini sağlayan, sıkıştırınca acıması doğal olan epiderm adlı organın sizdeki gibi bir hastalık sanılması durumuna rastlıyorum.

Haberin Devamı

SORU:

Sağ testisimdeki tümör alındı

24 yaşındayım. Sağ testisimde tümör vardı ve alındı. Erkekliğim ile bir sorun yaşar mıyım? Şimdi yaşamasam bile ileride sorun çıkar mı?

CEVAP

Vücutta çift olan organlardan böbrekler ve testisler gerektiği taktirde tek başlarına da yeterli olacak şekilde faaliyet gösterebilirler. Bu organlar eşlerinin faaliyetinin sonlanması halinde hafif büyür, yedek kapasitelerini devreye sokar ve kişiye organ kaybının hiçbir eksikliğini hissettirmeden yaşatırlar. Tek testis ile yeterli hormon seviyesine ve çocuk sahibi olmak için yeterli sperm sayısına sahip olabilirsiniz.

SORU:

Penisimden kan geliyor

24 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Penisimden az miktarda kan geliyor. Bir de büyük abdestimi yaparken boşalıyorum ne yapmalıyım?

CEVAP

Büyük tuvaletinizi yaparken dışkının meni keselerini sıvazlaması sonucu bilhassa düzenli olarak boşalmıyorsanız bir miktar salgı gelmesi normaldir. Ama idrar yolunuzdan kan gelmesi normal bir durum değildir, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU:

Akıntı geliyor, neden?

Sorunum kız arkadaşımla her konuşmamda penisimde sertleşme olması ve akıntı gelmesi. Psikolojim bozuldu. Sorunumu kimseyle paylaşamıyorum. Bana tavsiyeniz ne olabilir?

CEVAP

Haberin Devamı

Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

SORU:

Biyopsi yapıldı

47 yaşındayım. Prostat kanser şüphesiyle biyopsi oldum. Tahlillerim temiz çıktı ama psikolojim bozuldu. Şimdi idrara çıktığımda sancılar oluyor. Boşalırken de sancılar var. Doktora gittim, ürolojiye gittim, antibiyotik aldım. Yine de kesilmedi. Bütün tahlillerim normal çıkıyor. Bu sancının sebebi psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Tahlilleriniz temiz çıktığına göre artık huzurlu olmalı, yılda 1-2 defa üroloji uzmanı ile görüşerek takipte kalmalısınız. Biyopsi işleminin travmasıyla bazen benzer şikayetler görülebilir. Uygun tedavi ile kısa sürede sürede geçecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder