Gündem YÖK ve Savcılık'tan "Başkent Üniversitesi" açıklaması

YÖK ve Savcılık'tan "Başkent Üniversitesi" açıklaması

Paylaş
YÖK ve Savcılık'tan "Başkent Üniversitesi" açıklaması

"Başkent Üniversite'sine YÖK'ün el koymasının istendiği" şeklindeki haber, YÖK ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlandı

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, "Başkent Üniversitesi ile ilgili başkanlığımıza ulaşmış herhangi bir yazı bilgi ve belge bulunmamaktadır" denildi.

Haberin Devamı

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "Başkente ’el koy’ Talebi" başlıklı bir haber yayımlandığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: "Söz konusu haberde Yükseköğretim Kurulu ile ilgili gerçeği yansıtmayan bazı ifadeler yer almaktadır. Başkent Üniversitesi ile ilgili Başkanlığımıza ulaşmış herhangi bir yazı, bilgi ve belge bulunmamaktadır. Konunun önümüzdeki Genel Kurul’a taşınacağı da doğru değildir. Aynı şekilde ilgili mevzuat kapsamında Başkent Üniversitesi’nin hamisi Hacettepe Üniversitesi değil, Gazi Üniversitesi’dir. Bunun yanında Yükseköğretim Kurulu, vakıflar tarafından kurulan üniversitelerin gelişmesini desteklemektedir."

BAŞSAVCILIK: BU TÜR BİR SORUŞTURMA YOK

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri de, Başkent Üniversitesi ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Başsavcılık kaynakları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Başkent Üniversitesine YÖK tarafından el konulmasını istediği"ne ilişkin haberlerin gerçekle ilgisi bulunmadığını ve Başsavcılık kayıtlarında bu tür bir soruşturmanın bulunmadığını" açıkladı.

Başkent Üniversitesi'ne 'el koy' talebi