Siyaset YÖK, Danıştay kararını bekliyor
Paylaş
YÖK, Danıştay kararını bekliyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'a yaptıkları itirazın sonucunu bekleyeceklerini söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK’te gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Genel Kurul toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Özcan, toplantıda Danıştay’ın "katsayı" konusunda yürütmeyi durdurma kararına yaptıkları itirazın gerekçelerinin konuşulduğunu belirtti.

Yeni düzenleme konusundaki alternatifleri üyelerle paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine, Özcan, "Bir sürü alternatiflerimiz var. Onları paylaşmadık sadece onlar ne düşünüyor onu öğrenmek istedik ki bizim alternatiflerimizden hangisi en uygun" diye konuştu.

"YENİ MODELİ KONUŞMADIK"

Özcan, bir başka soru üzerine ise şunları kaydetti: "Bir önemli mesele, bazı üyelerimiz bu üç maddenin (Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğu YÖK kararları) geri çekilmesinin uygun olup olmayacağı konusunda fikir beyan ettiler. O mesele tartışıldı. ’Danıştay’ın kararına kadar bunu yapmayalım’ diye karar verdik.

Yani yürütmenin durdurulmasına neden olan üç madde... ’Bunları çekelim de dava konusuz kalsın’ diye bir görüş ortaya sürüldü. Arkadaşlarla tartıştık. Buna gerek yok. Biz Danıştay’ın kararını bekleyelim ondan sonra yapalım..."

Özcan, gazetecilerin yeni modellerin ne olacağı yönündeki ısrarlı sorularına "Bu konuda hiçbir şey konuşmadık. Ben de size bir şey söylemeyeceğim" yanıtını verdi. Bir gazetecinin "Katsayılar arasındaki makas mı daraltılacak?" sorusuna, Özcan, "Makas falan yok, hiçbir şey konuşmadık" karşılığını verdi.

Haberin Devamı