Spor Yok böyle tazminat davası!

Yok böyle tazminat davası!

Paylaş
Yok böyle tazminat davası!

New York'ta 1998'de düzenlenen 'İyi Niyet Oyunları'nda sakatlanan Çinli kadın cimnastikçi Sang Lan (30), oyunlardan sonra kendisiyle ilgilenmedikleri gerekçesiyle Time Warner ve ABD Cimnastik Federasyonu aleyhinde 1,8 milyar dolarlık tazminat davası açtı

Oyunlardan önce ısınma sırasında düşerek boynundan sakatlanan Sang'ın avukatları Manhattan'daki federal mahkemeye başvuruda bulundu.

Avukatları, Sang'ın durumunun kazadan sonra kötüye gittiğini, sağlık masraflarını ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacaklarına söz veren Time Warner'ın ve ABD Cimnastik Federasyonunun sözlerini tutmadığını, bunun sonucunda Sang'ın tedavi harcamalarını karşılayamadığını bildirdi.

Dava dilekçesinde, Sang'ın idmanı sırasında bir kişinin antrenman sahasına girerek minderi aldığı ve bu nedenle Çinli sporcunun atlayışı sırasında sakatlandığı belirtildi.

Düşüşünün ardından, Sang'ın omuriliğinin zarar gördüğü tespit edilmiş ve sakat kalan sporcu tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalmıştı.

Sang, daha önce yaptığı açıklamada, atlayışı sırasında birinin minderlerden birini aldığını fark ettiğini, bu nedenle havada düşeceği yer konusunda kararsız kaldığını, sakatlanmasına neden olan faktörlerden birinin cimnastik salonundaki düzensizlik olduğunu söylemişti.

12 yıl önce dava açmaması için birçok neden bulunduğunu ifade eden Sang, antrenörü de dahil o dönemdeki görgü tanıklarının tamamının emekli olduğunu ve artık bu kişilerin işlerini kaybetmemek için kazayla ilgili konuşmayacağını düşünmediği için yargıya başvurduğunu belirtmişti.

Time Warner ve ABD Cimnastik Federasyonu yetkilileri, davayla ilgili henüz yorum yapmadı.

Haberin Devamı