Eğitim - Kariyer YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan 15 Temmuz mesajı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan 15 Temmuz mesajı

Paylaş
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan 15 Temmuz mesajı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, FETÖ ile mücadele konusunda "Türkiye Cumhuriyeti’nin yükseköğretim camiası olarak bu hain yapının üniversitelerimizi ele geçirmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Twitter üzerinden yayımladığı mesajında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihindekien ağır saldırılarından birine maruz kaldığını, ülkenin demokratik yapısı, anayasal düzeni, milli bütünlüğü ve millet iradesinin hedef alındığını anımsattı.

'TEK VÜCUT HALİNDEYİZ'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, mesajında şunları kaydetti:

"Başta Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz, şerefli Türk ordumuz olmak üzere halkımızın kanıyla, canıyla koruduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yükseköğretim camiası olarak bu hain yapının üniversitelerimizi ele geçirmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz ve bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir. En önemli görevimiz, vatanperver ve ilmin nuruyla münevver nesiller yetiştirmektir."

Prof. Dr. Yekta Saraç, 15 Temmuz demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifalar diledi.

Haberin Devamı