Siyaset YÖK, B planını devreye sokuyor
Paylaş
YÖK, B planını devreye sokuyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın YÖK'ün itirazını reddetmesini "B planımız var. B planımızı devreye sokacağız" sözleriyle değerlendirdi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın'ı ziyaret etti.

YÖK Başkanı Özcan, gazetecilerin yeni düzenlemenin sınavlara yetişip yetişmeyeceği yönündeki bir soruyu, "Geç kalmayı hiç düşünmüyoruz. Söylediğimiz tarihlerde, 11 Nisan'da 1. basamak sınavı olacak. Haziran ayının ikinci yada üçüncü haftası içerisinde ise 2. basamak sınavı olacak.

Öğrencilerimizi o konuda mağdur etmemiz söz konusu olamaz çünkü onlar hazırlıklarını ona göre yapıyorlar. Onu değiştirmek öğrenciler için çok kötü olabilir" diyerek yanıtladı.

Özcan, "B planının kabul göreceğinden emin misiniz? Bu planla ilgili bilgi verir misiniz?" şeklindeki soru soran gazeteciye de, "Kabul göreceğinden eminiz. Ancak ana hatlarıyla ilgili bilgi veremem. 17 Aralık'taki genel kurulumuzdan çıkacak kararı alalım ondan sonra herkese memnuniyetle B planını açıklarız" cevabını verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gümüşhane Üniversitesi'ne geldikten sonra bahçede bir süre cep telefonuyla konuştu ve Danıştay'ın kararıyla ilgili olarak kurmaylarından bilgi aldı.

Haberin Devamı