Spor Yobo: Burası benim için özel

Yobo: Burası benim için özel

Paylaş
Yobo: Burası benim için özel

Fenerbahçe'nin transferi için Everton'la görüşmelerini sürdürdüğü Yobo, sarı-lacivertli ekipte bulunduğu her anın çok özel olduğunu ifade etti

Sezon başında İngiltere Premier Ligi takımlarından Everton’dan kiralık olarak transfer edilen Nijeryalı savunma oyuncusu, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan "1’e 1" isimli programda, futbol kariyerini, geldiği noktayı ve sarı-lacivertli ekipteki durumunu anlattı.

Çıktığı ilk antrenmandan itibaren takımının kendisini sahiplendiğini ifade ederek Fenerbahçe’de mutlu olduğunu belirten Yobo, "Burada bulunduğum her an benim için özeldir. Ama özellikle gol yemediğimiz her an daha özeldir.

Burası kazanma alışkanlığının olduğu bir takım ve her zaman galibiyet beklenen bir ortam. Benim için de maçı kazanmamız ve gol yemememiz her zaman en önemli konudur" dedi.

"FENERBAHÇE'Yİ 5-0'LIK MAÇTA TANIDIM"

Fenerbahçe’yi ilk kez Everton’da forma giyerken 2005-2006 sezonunun hazırlık döneminde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sarı-lacivertli ekibe 5-0 yenildikleri maçta tanıdığını bildiren Yobo, "Daha sonra Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde de izlemiştim.

Uche ve Okocha’nın da burada oynadığını biliyordum. Çok büyük bir takım olduğunu biliyordum. İngiltere’den sonra burayı tercih edebilirdim" diye konuştu.

"ARAP ÜLKESİ GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM"

Sezon başında transferi için kendisiyle 5-6 takımın ilgilendiğini, İngiltere’den ayrılmaya karar verdiğinde ilk tercihinin Fenerbahçe gibi bir takım olduğunu kaydeden Yobo, "Diğer opsiyonları dinlemiyordum bile. Gelmek istediğim, oynamak istediğim yer Fenerbahçe’ydi. Bu özel takıma gelip şansımı dememeyi tercih ettim" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’yi tipik bir Arap ülkesi gibi düşünüyordum" diyen Yobo, "Fakat gelip gördüğümde tamamen yanıldığımı anladım. Burası gerçekten Avrupa standartlarında bir ülke" dedi.

Haberin Devamı