Gündem Yine boşanma, yine kadına infaz

Yine boşanma, yine kadına infaz

Paylaş
Yine boşanma, yine kadına infaz

Üsküdar'da 4 çocuk annesi Arzu Odabaşı ayrı yaşadığı eşi tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü

Eşinden şiddet gördüğü öne sürülen Arzu Odabaşı’nın şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı, 3 yıldır devam eden duruşmalarda sık sık kocası tarafından tehdit edildiğini söylediği iddia edildi. Talihsiz kadının, yakın akrabalarına, 3 yıl önce kayıplara karışan babası Cemal Terzi’nin de kocası tarafından öldürülmüş olabileceğini söylediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

4 KURŞUN İSABET ETTİ

Güvenlik kameralarına yansıyan olay Üsküdar Ferah Mahallesi Gümüşsuyu Caddesi üzerinde bu sabah 07.40 sularında meydana gedi. 4 çocuk sahibi Arzu Odabaşı, 3 yıldan beri ayrı yaşadığı ve boşanma davası açtığı eşi Mustafa Odabaşı tarafından sokak ortasında kurşunlandı. Vücuduna 4 kurşun isabet ettiği öğrenilen 43 yaşındaki Odabaşı, olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki hastaneye sedyeyle götürüldü.

İlgili haberler
>> BOŞANMAK İSTEYEN KARISINI ÖLDÜRDÜ

>> BOŞANMAK ÜZERE OLDUĞU KARISINI ÖLDÜRDÜ

>> ESKİ KOCASI 26 SANTİMLİK BIÇAKLA ÖLDÜRDÜ

>> DEVLETTEN KORUMA TALEP ETMİŞTİ AMA ÖLDÜRÜLDÜ

Acil Cerrahi Ünitesi’nde tedaviye alınan Odabaşı, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Cinayetin ardından kaçarak izini kaybettirmeye çalışan Mustafa Odabaşı Üsküdar İle Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı Odabaşı emniyete götürülürken, olay yerinde inceleme yapan uzman ekipler 8 boş kovan buldu.

Haberin Devamı

HER GÜN TAKİP EDİLİYORDU, KORKUYORDU

Hayatını kaybeden Arzu Odabaşı için boşanma davasında tanıklık ettiğini anlatan, adını vermek istemeyen bir komşusu, Mustafa Odabaşı’nın kendisinden boşanmak isteyen eşini her gün takip ettiğini belirtti.

Odabaşı’nın iki dairesi olmasına rağmen çocuklarının eğitim masrafları nedeniyle ekonomik sıkıntı çektiğini belirten komşusu, “Çocukları incinmesin diye ‘Kreşlerde, işyerlerinde yemek yapıyorum’ diyordu. Ama evlerde namusuyla temizlik işleri yapıyordu. Çok onurlu bir insandı, böyle bir ölümü hiç haketmedi" dedi.

DÖRT ÇOCUĞU ÖKSÜZ KALDI

İşe giderken boşanmaya çalıştığı eşinin kurşunlarına hedef olan Arzu Odabaşı’nın biri kız 4 çocuğu olduğu öğrenildi. Emirhan Odabaşı’nın ilköğretim, Nilay Odabaşı’nın İmam – Hatip Lisesi, Selim Odabaşı’nın Açık Öğretim ve Selçuk Odabaşı’nın da üniversitede kimya bölümünde okuduğu belirtildi. Emirhan ile Nilay Odabaşı’nın annelerinin öldüğünden habersiz olduğu ifade edildi.

Üsküdar Cumhuriyet Savcısı’nın incelemelerini tamamlamasının ardından Arzu Odabaşı’nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Arzu Odabaşı’nın yakınları ve komuşuları cenazenni ardından gözyaşlarına boğuldu. Cenazenin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

İKİNCİ ARZU VAKASI

Ümraniye’de 9 Şubat’ta iki çocuk annesi Arzu Yıldırım (33) kendisini tehdit eden ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Mustafa Metin Çilingir (54) tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürülmüştü. Arzu Yıldırım, öldürülmeden iki gün önce Ümraniye Cumhuriyet Savcısına gitti, başına bir şey gelirse sorumlusunun Mustafa Metin Çilingir olduğunu bildirdi.

Savcı, yazılı dilekçeyi işleme koydu, evrak da Arzu Yıldırım’a elden teslim edildi. Talihsiz kendisine verilen belgeleri karakola ulaştıramadan kurşunlara hedef oldu. Cinayetten bir gün sonra Mustafa Metin Çilingir de, babası Hüseyin Çilingir’in Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’ndaki mezarı başında intihar etti.

Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4823","4823","201102","4823-1.jpg");

Haberin Devamı