Spor Yıllık 17 milyon euro kazanacak

Yıllık 17 milyon euro kazanacak

Paylaş
Yıllık 17 milyon euro kazanacak

Real Madrid ile olan sözleşmesini 2018'e kadar uzatan Ronaldo, yıllık 17 milyon Euro kazanacak

Yıllık 16 milyon Euro kazanan Arjantinli yıldızı bu alanda geride bırakan Portekizli, imaj haklarından elde ettiği gelirin de artık yüzde 40’ını değil yüzde 50’sini cebine koyacak.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, hedefine ulaştı ve Cristiano Ronaldo’yu takımda tutmayı başardı. Madrid temsilcisine yakınlığı ile bilinen Marca Gazetesi'nin haberine göre Portekizli yıldız, eflatun beyazlılarla olan sözleşmesini 2018’e kadar uzattı. Başkan Perez’in “Herkes rahat olsun. Cristiano, futbolu Madrid’de bırakacak. Çünkü Zidane veya diğer büyük futbolcular gibi o da futbolu burada bırakmak istiyor” açıklamasından sonra görüşmelerin hızlandığı belirtilen haberde sözlü anlaşmanın yaklaşık bir ay önce gerçekleştiğini iddia etti. Bu anlaşmaya göre Ronaldo, İspanya’daki en çok kazanan futbolcu unvanına ulaşacak.

İMAJ HAKKI PAYI DA ARTTI

Her alanda kıyaslandığı Barcelona’nın yıldızı Messi’den yıllık 1 milyon Euro fazla kazanacak olan Ronaldo, gelecek beş yılı için yılda 17 milyon Euro’luk bir ödemenin sahibi olacak. Yapılan anlaşmaya göre 28 yaşındaki futbolcu, imaj haklarından elde ettiği geliri de arttırdı. Cristiano Ronaldo, önceki sözleşmesinde imaj haklarından elde ettiği gelirin yüzde 40’ını kulübe vermek zorundaydı. Yeni anlaşmada yıldız futbolcu bu yüzdeyi 50’nin üzerine taşıdı. Ancak Real de Ronaldo’nun reklamdan kulübe getireceği artıyı da sözleşmede bir madde ile garanti altına aldı.

HÜRRİYET

Haberin Devamı