Ekonomi Yılın otomobili seçildi

Yılın otomobili seçildi

Paylaş
Yılın otomobili seçildi

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye'de Yılın Otomobil yarışması sonuçlandı

OGD üyeleri kazanan otomobili belirlemek için Intercity İstanbulpark'ta toplandı. 4 Nisan'da yapılan test sürüşünde finalist otomobiller önemli sınavlardan geçirildi. Testlerin ardından "Yılın Otomobili" seçimlerinde ikinci aşamaya geçildi. Her jüri üyesi 7 finalist otomobile 250 puanı adaylar arasında dağıttı.

YILIN OTOMOBİLİ RENAULT MEGANE


Yarışmada Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Renault Megane, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 yarıştı. Ve birinci Renault Megane seçildi. 2017, PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Intercity, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşti.

Geçen yıl ilki düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasında kazanan Skoda Superb olmuştu.

ÖDÜL TÖRENİNDE BÜYÜK HEYECAN


Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Renault Megane Sedan’ın birinci olarak seçildiği Türkiye’de Yılın Otomobili 2017 Yarışması’nın ödül töreni Feriye Palace’da sektör te

Ödül törenine katılan Türk otomotiv dünyasının en yetkili isimleri, birbirleriyle sektörü değerlendirirken, yılın otomobili sonuçları açıklanıncaya kadar büyük heyecan yaşadılar.



OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık ve gecenin sunucusu Çiğdem Batur


SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİ KATILDI


Sunuculuğunu Çiğdem Batur’un yaptığı törene aralarında Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Renault Mais Genel Müdürü ve CEO’su Berk Çağdaş, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, Skoda Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, Seat ve Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Mercedes Şükrü Bekdikhan, Mazda Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, OSD Başkanı Kudret Önen, ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan ve Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın yanı sıra otomotiv sektörünün bir çok yöneticisi katıldı.

Gecede OGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Özpeynirci, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Tansu, Levent Köprülü, Ahmet Çelik ve Volkan Demirkuşak da hazır bulundular.

Otomotiv Gazetecileri tarafından Türkiye’nin “Otomobil Oscarı”na layık görülen Renault Megane Sedan’ın açıklandığı törenin ev sahipliğini yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili finalinin heyecanlı geçtiğini söyleyerek “Yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inandığını” söyledi.

ANADOL İÇİN ŞÜKRAN PLAKETİ


‘Türkiye’de Yılın Otomobil Yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, Anadol markalı otomobilleri hayata geçiren ekibe “Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan” dolayı şükran plaketi verdi. Şükran plaketini OGD Başkan Yardımcısı Emre Özpeynirci Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk’e takdim etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2017’” PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Intercity, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleştirildi.



Haberin Devamı