Hakan Çelik Yılın otomobili Megane Sedan
HABERİ PAYLAŞ

Yılın otomobili Megane Sedan

Haberin Devamı

Tasarımı, teknolojisi, yenilikçi özellikleri, kullanım ekonomisi ve yüksek yerlilik oranıyla Megane Sedan rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Renault Megane Sedan, kısa süre önce yenilenmişti. Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilen otomobil, Türkiye pazarıyla birlikte dünyanın belli başlı ülkelerinde satışa sunuldu. Dünyada ve Türkiye’de her yıl yüzlerce farklı otomobili test etme, izlenim sürüşü yapma imkanı buluyorum.

Yılın otomobili Megane Sedan

Hiç kuşku yok ki otomobilleri kendi içinde SUV, crossover, sedan, MPV gibi kategoriler altında değerlendirmek gerekir. Ancak her ülkenin bir tüketim alışkanlığı ve otomobil pazarına has özellikleri var. Son yıllarda hatchback otomobil satışlarında ciddi artış olsa da Türkiye hâlâ önemli bir sedan pazarı.

Türkiye pazarında en fazla, dizel, otomatik ve sedan modeller ilgi görüyor. Yerli otoların ise ilave avantajları oluyor. Daha yaygın servis ve özellikle Anadolu’da ikinci el ticaretinin daha kolay olması gibi.

ÜST SINIFA YAKLAŞIYOR

1970’lerden bu yana Türkiye’de üretim yapan ve son 17 yıldır binek otomobil satışlarında lider olan Renault bu yıla da çok avantajlı girdi. Clio, Captur, Symbol, Kadjar, Talisman gibi araçlarla ürün gamını oldukça genişleten marka Megane Sedan ile asıl çıkışını yaptı.


Yılın otomobili Megane Sedan

Kısa süre önce üretimine ve satışına başlanan Megane, bugüne kadar Türkiye’de üretilen en gelişmiş otomobillerden. Teknolojisi, motor ve şanzıman özellikleri Megane’a avantaj sağlıyor. Tüm bu özellikler Megane’ı, bir üst sınıfa çok yaklaşan bir otomobil haline getiriyor.

YÜKSEK KALİTE HİSSİ

Renault modelleri özellikle son yıllarda artan bir kalite hissi ile karşımıza çıkıyor. Özellikle yenilenen Clio ve Talisman’da da bunu gördük. Renault, bu alanda Alman otomobilleriyle de rekabet edebileceğini ispatladı. Yükselen kalite algısı Megane Sedan’da da kendisini gösteriyor. Megane Türkiye’de 1.2 ve 1.6 litre benzinli, 1.5 ve 1.6 litre dizel motorlarla satışa sunuluyor. Fransız otomobillerine özgü olan saklama gözlerinin çokluğu ve genişliği Megane’a taşınmış. Başlangıç fiyatı 66 bin 100 TL olan otomobilin yüksek donanımlı modeli 111 bin TL’ye kadar çıkıyor.


Yılın otomobili Megane Sedan

GERÇEK EFSANE

Geçen yıl gittiğim Los Angeles Santa Monica’da klasik bir Ford Mustang ile tur atmış, otomobilin fotoğrafını Instagram hesabımda paylaşmıştım. Kısa süre önce Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün aradı ve “Bu kez de yaşayan efsaneyi kullanmak istemez misin?” diye sordu. “İstemez olur muyum” deyince ertesi gün sarı Mustang’i kapımın önünde buldum.

Yılın otomobili Megane Sedan

Mustang öyle bir otomobil ki, hiç dokunmadan saatlerce izleyebilirim. Benim gibi düşünenlerin sayısı çok olduğu için Ford Motor Company, Mustang’i yeniden üretim bandına aldı. Dışından bu kadar çekici olan bir otomobil içeride nasıl bir hava veriyor. Bunun için direksiyona geçip güç düğmesine basmak yeter. Her anlamda farklı, kullanılan malzemelerin özelliklerinden iç tasarıma kadar gerçek bir Amerikan ruhu hissettiriyor.

Mustang izlenimleri

Ön far ve arka stop lambalarının tasarımını çok beğendim. 408 litrelik bagaj hacmi sportif bir otomobil için yeterli. Ford Mustang’in 2.3 litrelik Ecoboost motorlu modelini kullandım. Avrupa’ya göre büyük, Amerika’ya göre küçük bir hacim. Fakat 317 beygirlik güç ve yüksek tork doyumsuz bir sürüş zevki getiriyor.

Yılın otomobili Megane Sedan

Mustang, sürüş karakteriyle de bir Amerikan otomobili. Spor ve yarış pisti modlarıyla sürüşü eğlenceli hale getirmek mümkün. Çok güçlü olmasına rağmen yeni teknolojilerle yakıt tüketimi 10 litre. Doğal olarak yüksek performanslı kullanım alışkanlığı bu miktarın biraz daha yükselmesine neden olabiliyor. Shaker Pro Audio yüksek ses kalitesiyle uzun sürüşleri daha keyifli hale dönüştürüyor. Ford Mustang Fastback 2.3 litre Ecoboost modelinin fiyatı 145 bin dolardan başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder