Dünya Yılın düğününde mutlu son

Yılın düğününde mutlu son

Paylaş
Yılın düğününde mutlu son

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu ve Birleşik Krallık tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile Catherine Middleton, Westminster Kilisesi'nde düzenlenen dini törenle evlendi

Babasının kolunda kiliseye gelen Catherine Middleton, Prens William'ın yanında yerini aldı. Catherine, üst kısmı dantelle kaplı gelinlik sade ve klasik hatlarıyla dikkat çekti.

Prensin ise İrlanda Muhafız Alayına özgü kırmızı albay üniforması giydiği dikkat çekti.

İlahiler eşliğinde kiliseye giren genç çift, daha sonra Canterbury Başpiskoposu önünde birbirlerine sadakat yemini ederek evlendi.

'NEFESİMİ KESTİN, BEBEĞİM'

O'Malley Communications'ten dudak okuma uzmanı Tina Lannin, Middleton'ı babasının kolunda Kilise'ye girmesiyle gelinliği içinde ilk kez gören Prens Williams'ın "Nefesimi kestin bebeğim" dediğini öne sürdü.

Lannin'e göre ayrıca Prens, "Evet olağanüstü görünüyorsun, harikasın" dedi. William, eşi Katherine Middleton ve kayınpederi Michael Middleton ile birlikte töreni beklerken bir de espri yaptı.

>> DÜĞÜNDEN SONRA HALKI SELAMLADILAR >> VİDEO

Lannin, William'ın kayınpederine, "Aile içinde ufak bir tören yapacağımızı sanıyordum" dediğini aktardı. Üçlünün tören başlamadan önce neye gülüştükleri de böylece ortaya çıkmış oldu.

Kilise'deki törenin ardından üstü açık bir faytonla halkı selamlayan çift, Buckingham Sarayı'nda Kraliçe 2. Elizabeth'in onurlarına verdiği resepsiyona katıldılar. Ancak esas parti akşama.

Prens Charles, Buckingham Sarayı'nda yalnızca çok yakın aile üyelerinin ve çiftin dostlarının çağrıldığı bir akşam yemeği ve parti düzenliyor. Bu özel davete katılacak şanslı kişi sayısı ise yalnızca 300. Davetin ayrıntıları ise devlet sırrı gibi korunuyor.

PRENS'E YENİ ÜNVAN VERİLDİ

Kraliçe'nin genç çifte armağanlarından biri yeni unvanlar oldu. Prens William'a Cambridge Dükü unvanı verildi. Eşi de Cambridge Düşesi olacak.

Yılın düğününde mutlu son

Prens İngiliz aristokrasisindeki en yüksek mertebe olan düklüğün yanı sıra, ülkenin diğer kesimlerini temsil için Strathearn Kontu ve Carrickfergus Baronu unvanlarını da aldı.

Catherine Middleton, Strathearn Kontesi ve Barones Carrickfergus unvanlarını da alacak, ancak eşinin adıyla, Galler Prensesi William olarak anılacak.

İŞTE SANİYE SANİYE TARİHİ GÜNÜ DETAYLARI:

11.00 : Davetliler Westminster Kilisesi’ne gelmeye başladı. Gelenler arasında David ve Victoria Beckham çifti gibi ünlüler de dikkat çekti.
11.45 : 1,900 kişilik davetli topluluğu kiliseye ulaştı.
12.03 : İngiltere Başbakanı David Cameron ve eşi Samantha Westminster Kilisesi'ne geldi.
12.10 : Prens William ile kardeşi ve sağdıcı Prens Harry, resmi konutları Clarence House’tan ayrılarak, Westminster Kilisesi’ne geçti.
12.15 : Prens William ile Prens Harry, Westminster Kilisesi’ne ulaştı.
12.30: Gelinin annesi Carole Middleton ve erkek kardeşi James, Kilise'ye geldi.
12.40: Kraliçe 2'nci Elizabeth, Buckingham Sarayı'ndan ayrıldı.
12.45: Nedimeler, Goring Oteli'nden ayrıldı.
12.46: Galler Prensi Charles ve eşi Camilla, Westminster Kilisesi'ne geldi.
12.50: Kraliçe 2'nci Elizabeth, Kilise'ye geldi.
12.55 : Kate Middleton, babasıyla birlikte dün geceyi geçirdiği Goring Otel'den ayrılarak Kilise'ye doğru yola çıktı. Aylardır spekülasyonlara neden olan gelinliği de ilk kez kamuoyunun önüne çıkmış oldu. Gelinliğin tasarımcısının İngiliz modacı Sarah Burton olduğu belirtildi. Burton, gelinlik için adı geçen üç tasarımcıdan biriydi. Geçtiğimiz yıl intihar eden çılgın modacı Alexander McQueen'in yetiştirdiği isimlerden birisi olan Burton, gelinliğin üzerinde aylardır çalışıyordu. Şampanya rengi olan dantelli gelinlik, ipek kumaştan yapıldı.
13.00: Kate Middleton, babası Michael Middleton ile beraber düğünün yapılacağı Kilise'ye giriş yaptı. Tören başladı.
13.10 : Kate Middleton, babasıyla Kilise'nin yaklaşık yarım futbol sahası uzunluğundaki koridorunda birlikte yürüdükten sonra nikah başladı.
13.15 : Nikahı kıyan rahip, ilk önce Prens William'ı, Kate'i eşliğe kabul edip etmediğini sordu. Prens William, "Ediyorum" dedi. Ardından da Kate, aynı soruya aynı yanıtı verdi. Çift, daha sonra evlilik yeminini birbirlerine bakarak yaptılar.
13.20 : Kate ve William artık karı-koca. Başpiskopos, genç çiftin barış ve mutluluk içinde yaşama dileklerini iletti.
13.15 : Nikahı kıyan Canterbury Başpiskoposu, ilk önce Prens William'a, Kate'i eşliğe kabul edip etmediğini sordu. Prens William, "Ediyorum" dedi. Ardından da Kate, aynı soruya aynı yanıtı verdi. Çift, daha sonra evlilik yeminini birbirlerine bakarak yaptılar.

(Kaynak:BBC Türkçe, Hürriyet)

2

Haberin Devamı