Gündem 'Yılın (Çilekeş) Annesi'

'Yılın (Çilekeş) Annesi'

Paylaş
'Yılın (Çilekeş) Annesi'

Hasta oğlu için varını yoğunu harcayınca 'Yılın Annesi' oldu ama şimdi sendika çilesi çekiyor; parklarda çapa yapıp ot biçiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü'nde 1995 yılında işe başlayan, 'West Sendromu' hastası 8 yaşındaki oğlu için varını yoğunu harcayan ve geçen yıl 'Yılın Annesi' seçilen Sadiber İçöz Talu'nun, bu yıl içinde 9 kez görev yeri değiştirildi.

Son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gönderilen Sadiber İçöz Talu, şimdi Seka Park'taki çimler arasında çapa yapıp ot yoluyor, tüm bunların sendika değiştirmediği için başına geldiğini söylüyor.

Haberin Devamı

47 yaşındaki Sadiber İçöz Talu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde İdari İşler'de çalışırken, 2010 Şubat ayından itibaren önce Fen İşleri Müdürlüğü emrine verildi. Daha sonra Enerji Müdürlüğü, Makine İkmal, Yol Bakım, Asfalt Şantiyesi, yeniden Makine İkmal, Park Bahçeler Müdürlüğü Kullar Fidanlığı ve son olarak da İzmit Seka Park'a gönderildi. Burada çapa yapan, ot yolan, çiçek diken, çim sulayan Sadiber İçöz Talu, haksızlığa uğradığını söyledi.

'SÜRGÜN' DİYOR

Büyükşehir Belediyesi'ne girdikten sonra 14 yıl boyunca İdari İşler'de çalışan, geçen yıl da 'West Sendromu' (bebeklikte görülen epilepsi çeşidi- İnfantil Spasm) hastası oğlu için harcadığı çabalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yılın Annesi' seçilen Sadiber İçöz Talu, 'sürgün' olarak nitelendirdiği görev değişikliklerinin asıl nedeninin sendika değiştirmemesi olduğunu söyledi.

Talu, "Ben, Belediye-İş Sendikası üyesiydim. Herkesten Hizmet- İş Sendikası'na geçmeleri istendi. Ben sendikamı değiştirmedim. Belediye- İş Sendikası'ndan istifa etmediğim için başıma bunlar geldi. Ben de hukuk mücadelesi başlattım. İlerdeki süreçte İş Mahkemesi, ardından Anayasa Mahkemesi, o da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurarak hukuki haklarımı arayacağım. Bana yapılan yanlış uygulamanın düzeltilmesini istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bu iş değişiklikleri ile ilgili açıklama yapmak istemezken, Sadiber İçöz Talu'nun Seka Park'ta çalışırken görüntülenmesine, bazı belediye görevlileri tepki gösterdi. Olay yerine giden sendikacılarla belediyenin diğer çalışanları arasında tartışmalar yaşandı.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)