Erkut Can Yıldızname
HABERİ PAYLAŞ

Yıldızname

Haberin Devamı

Bir süredir, haftanın özetini, kısa kısa bir yazıda toplayıp, aklımın erdiğince yorumluyordum. Ama bu hafta özet farklı. Daha doğrusu var da yok.

Cumhurbaşkanımızdan başlayıp, aşağıya doğru inerek siyasilerimizin cümlelerini yıldızlayacağım. Hadi başlayalım. Erdoğan: “Kadını insan olarak kabul edersek, pek çok şey hallolur.”

★★★

Yıldırım: “Size söz veriyorum, 16 Nisan’dan sonra, bu örgüt bitecek.” (Elini tutan mı var bilmiyorum ama…)

★★

Kılıçdaroğlu: “Cumhurbaşkanı ile başbakan ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak.”



Bahçeli: “Ülkücü yaparsa yarım bırakmaz. Uyarıyorum, sabırları zorlamanın sonu iyi değildir.”



Çavuşoğlu: “Bize insan hakları, demokrasi dersi vermeye kalkmayın.” ★ Bozdağ: “Bir düşünceye yasak koymak, konuşmayı engellemek faşizmdir.”

★★★

Soylu: “Edepsiz adam, sen git nonoşlarla beraber ol.”



Akşener: “Hadi gelin, beni de alın bakalım.”

★★

Özhaseki: “Fenerbahçe- Osmanlıspor maçının hakemine. “Bunu bir kenara yazıyoruz. Bu arkadaş karşılığını görecek mutlaka.”



Bitti.

Ama siz, yine de, düşüncenize uymuyorsa, bu yıldızlardan silip ekleyebilirsiniz. Bakalım aklın yolu kaç tanesinde birleşecek.

Gitti paralar

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection, Türk turizminin tanıtımı amacıyla, (Tabii kara kaşımız, gözümüz için değil parayla) son sayısının kapağına koyduğu Nicole Kidman’a Türkiye’den bahsettirdi. Nerede tatil yapmak istersiniz sorusuna Kidman, “Gelibolu’da” diye cevap verdi. Ve yayın Almanya’da Die Welt gazetesi ile dağıtıldı. Güzel de, tam da ‘Nazi kalıntısı’ diyerek, tüm Almanların tepkisini çektiğimiz gün, “Haydi Türkiye’ye gidin” demek, tam bir zamanlama harikası (!) oldu. Peki sonuç. Ne olacak, yine boşa gitti milyonlarca lira.

ÇİÇEKSİZ KARNAVAL

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Hem de, “Bütün kadınlar çiçektir” dediğimiz 8 Mart günü. Bir masa, valiyle beraber bir sürü adam oturmuş etrafına. Ama ilaç diye ‘bir çiçek dahi’ yok.

Herhalde, Adana’da bu iş için, fikir yürütecek, öneride bulunacak kadın çoktur. Ama beyler itibar etmemişler anlaşılan. Sonra da bu yetkili ve etkililer, Kadınlar Günü için, bir yerlerde ahkam kesmişlerdir hiç şüpheniz olmasın. Yazık. Ve de ayıp.

CIZZZ

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Tanrıverdi: Eyalet sistemine geçilmeli. Türkçe ikinci dil olmalı.

SULTAN KIYASLAMASI

“Sultan Abdülhamid’in beşinci göbek torunuyum” diyerek ortaya çıkan ve Osmanlı’nın mirasında hak iddia eden Nilhan Osmanoğlu, Abdülhamid furyasında, yüksek yüksek dağlardan beklediği ilgiyi göremeyip, bir de espri konusu olunca taktik değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dedesini kıyaslayarak. Dedesini daha ilmi siyaset yapan biri, Erdoğan’ı ise gözü kara siyaset yapan olarak tanımladı. “Dedemin, Davos’taki ‘one minute’ hareketini yaptığını düşünemiyorum bile” diyen Osmanoğlu, Payitaht Abdülhamid dizisindeki İngiliz büyükelçisinin tokatlanma sahnesi için de, “İmkanı yok dedemin üslubu değil o” dedi. Yoksa doğru mu söyledi?

MİDEM BULANIYOR

İlk üyelerinden olduğum Lig TV’nin, (Pardon ya. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adına alışamadığım gibi, beIN Sports demeye de alışamadım bir türlü) maç anlatıcılarına bir şeyler oldu. Maçı her yeri görebilecek yerden izliyorlar ama, top ağlara gittikten sonra duruma göre yan hakeme bakmadan, ‘goool’ diye feryat ediyorlar. 5-10 saniye sonra kumanda masasındaki resim seçici yan hakemin bayrağını ekrana getirince, uyanıp ofsayt diyorlar. Bu bir.

Bir de, o resim seçiciye sözüm var. Kardeşim çeşitli şekillerde sümüğünü atan ya da tüküren adamları niye seçip duruyorsun. Seyretmeye mecbur muyum? Son zamanlarda moda oldu bu. Daha önce sümkürmez miydi bu adamlar? Belki, ama görmezdik. Uzun lafın kısası. beIN Sports midemizi bulandırıyorsun!

Bu bir reklamdır

Yıldızname

Cenevre Otomobil Fuarı’nda, 2017 modeller görücüye çıktı. Her marka, benim otomobilim seninkini döver telaşında. Otomobil yazarları yeni modelleri tanıtadursun, ben de kendi favorimin reklamını yapayım bari. Kaportasını inekler yiyecek diye mizah konusu olan Anadol’um olmuştu ama, bu arabaya sahip olamadım. Cenevre’nin gözbebeği Ferrari’yi filan bırakın. Araba almayı düşünüyorsanız eğer, işte size tavsiyem. Olağanüstü bir araba. 35 yıl kadar geç kaldım ama olsun. Değer.

Kandırdım enayiyi

Temel çok merak ettiği Kayseri’ye gitmiş. Çok yüksek bir bina dikkatini çekmiş. Yukarı doğru bakarken, bir Kayserili yabancı olduğunu anlayıp yanına yanaşmış. “Nereye bakıyorsun?” diye sormuş. Temel de “Şu binaya” demiş. Kayserili, “O bina benim. Kaçıncı kata baktıysan o kadar para vereceksin” deyince... Temel düşünür, “5. kata” der. Adam 50 lirayı alır sıvışır. Temel mutludur. “ Şu Kayserililere bir de uyanık derler. 13. kata baktım, 5. kat parası verdim enayiye.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder