Erdoğan Arıpınar Yıldız sorumluluğu
HABERİ PAYLAŞ

Yıldız sorumluluğu

Hiç yerde yıldız gördünüz mü? Yıldızlar hep yukarıda, herkesin görebileceği yerlerdedirler. Biz dünyalılar, alanlarında parlamış olanlara da YILDIZ demeyi adet haline getirmişizdir. Yıldız olmak çok güzel bir şeydir. Politikada, sinemada, sporda, basında, edebiyatta vs... vs... Amma; yıldız olmanın bir kötü yanı var. Tüm dünyanın her yerde gözü üzerinizdedir. Yani; bir söylemle devamlı izlenirsiniz, kontrol altında olursunuz. Bu da sizin yaşamınıza, hürriyetinize kısıtlama getirir.

[[HAFTAYA]]

Gezerken, konuşurken, yazarken, eğlenirken, yiyip içerken, severken, terk ederken ve edilirken, ailenizle birlikteyken; devamlı çok amma çok dikkatli olmak zorunda kalırsınız. Her şeyiniz haberdir, fotoğraftır, olaydır. Sade vatandaşın yaptığı hiçbir şeyi yapamazsınız. Bu genellemeden sonra konu; yine spor ve spordaki yıldızlar. Ülkemizde sporda yıldızın çoğu yine futbolda (amma ne dereceye kadar bu sıfatı hak ediyorlar tartışılabilir). Bu yıldızlar, yukarıdaki saydığım koşullara genellikle uymuyorlar.

Haberin Devamı

Antrenmanda, maçta, barda olmayacak laflar ediyorlar, trafikte kavga çıkartıyorlar, foto muhabirleri ile tartışıyorlar... Bunlardan sonra da yazılan, çizilen, resmedilenden, kınamalardan sonra ağlamaya başlıyorlar. Yine yazıyorum. Eğer yıldız iseniz, her hareketiniz haber konusu olacaktır. Bunu önleyemezsiniz. Bu, dünyanın her yerinde böyledir. Tabii özel hayata karışma büyük bir hatadır. Amma: yıldızların özel hayatı olmaz. Çünkü, onlar topluma örnektirler. Hayatı kontrollü ve kısıtlı yaşamak zorundadırlar. Ya yıldızlığın sefasını sürecekler ya da yıldızlığı bırakıp, toplum arasına karışarak kaybolacaklardır. Seçme hürriyetine sahipler. Karar onların...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder