Spor Yılda 8 milyon Euro cepte

Yılda 8 milyon Euro cepte

Paylaş
Yılda 8 milyon Euro cepte

Galatasaray dünyanın en önemli spor firmalarından Nike'la imzaladığı anlaşmadan yılda 8 milyon Euro kazanacak

Taraftarından yöneticisine tüm camianın, futbolda alınan başarısız sonuçlardan dolayı mutsuz olduğu Galatasaray’da, saha dışında yapılan olumlu icraatlar yüzleri güldürüyor.

Son olarak, uzun yıllar süren stat tartışmalarına da nokta koyan ve Avrupa’nın en iyi statlarından birisi olarak gösterilen Türk Telekom Arena’ya taşınan Galatasaray, bu tesisle yıllık gelirlerini artırma adına büyük bir iş başarmış oldu. Ancak Aslan bununla da yetinmedi.

2005 yılından beri sarı-kırmızılıların forma sponsorluğunu yapan Adidas’la sözleşmesini fesheden Galatasaray, dünyaca ünlü bir başka dev firma Nike ile anlaştı. Alman Adidas’tan, Amerikalı Nike’a geçen Galatasaray’ın bu markayla 5+5 yıllık kontrat yapacağı öğrenildi.

Gelecek sezondan itibaren geçerli olacak anlaşma, maddi olarak kulübe büyük katkı sağlayacak. Sızan haberlere göre, Adidas’tan yıllık 6 milyon Euro alınıyordu. Nike ile bu rakam 8 milyona çıkacak.

7 MİLYON DOLARLIK TAZMİNATI ÖDEDİLER

Son yıllarda ardı ardına başarısız sonuçlar alınmasına rağmen, Galatasaray’ın halen Avrupa’nın en önemli takımlarından birisi olduğunu düşünen Nike, sarı-kırmızılılarla sözleşme imzalamak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı.

Sözleşmenin feshi için gereken tam 7 milyon dolarlık tazminatı bir çırpıda ödeyen Amerikan devi, milyonlarca taraftarı olan Aslan’ı anlaşmalı olduğu kulüpler arasına katarak, rakipleri karşısında önemli bir zafer daha kazanmayı ne kadar istediğini ispatlamış oldu.

HEDEFİ BÜYÜK

İngiltere’den Arsenal ve Manchester United, İspanya’dan Barcelona, İtalya’dan İnter ve Juventus gibi büyük kulüplerin forma sponsoru olan Nike gerçek bir dünya devi.

Brezilya ve Portekiz Milli Takımları’nın da uzun süredir sponsoru olan Nike, geçtiğimiz günlerde Fransa ile anlaşarak Adidas’a önemli bir darbe vurmuştu.

Şimdi de Galatasaray’ı Adidas’tan koparan Nike’ın gelecek sezona çok sıkı hazırlandığı belirtiliyor. Forma dizaynlarına şimdiden başlandığı kaydedilirken, seneye yaklaşık 500 bin Galatasaray forması satılması amaçlandığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı