Zeyno Gürses Yılbaşı için seçenekler
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı için seçenekler

Yılın en neşeli zamanı, ‘yılbaşı’ yaklaşırken içim hep kıpır kıpır olur. Özellikle son 15 günlük geri sayım başladığında sanki son 10 saniye sayılıyormuş gibi hissederim. Hediyeler, partiler, güzel mamalar, patlayan köpüklüler, cümbüş içinde sokaklar, parıldayan süslemeler ve en heyecanlısı yepyeni bir sene, taptaze umutlar... İki haftadan az bir süre kaldığı için hazırlıklar, planlar programlar yavaş yavaş yapılmalı, yeni yıl evlerde karşılanacaksa misafirler çağrılmalı, gecenin cazibeleri dile getirilmeli. Şayet sokaklara dökülünecekse, seçenekler incelenmeli, rezervasyonlar yapılmalı, kısacası her türlü ‘havaya girilmeli’. Benim sunacağım seçeneklerden yararlanır mısınız bilemiyorum ama ben herkes için heyecanlandığımdan aklıma gelenleri paylaşmak istiyorum! Bakalım neler dökülecek?

Haberin Devamı

Seramik karolar

Peynir, şarküteri gibi lezzetleri sunarken tabak kullanmak yerine Bauhaus, Koçtaş gibi marketlerden birkaç seramik karo alabilir ve bu tatları onların üzerinde sergileyebilirsiniz. Daha da ötesi bu seramikler muhtemelen daha sonra işinize yaramayacağı için üzerlerine peynirlerin isimlerini yazabilir, ağaç, yıldız gibi eskizler çizebilirsiniz.

Kadehlerin üstüne yazın

Camın üstüne ‘board-marker’ ile istediğinizi yazabilirsiniz. Sadece kaleminizin beyaz veyaz kırmızı, yeşil gibi renklere sahip olmasını sağlayın. ‘Hoşgeldin 2010’, ‘En büyük 2010, başka büyük yok’ gibi eğlenceli sözcükler yazabilir, hatta dostlarınızın veya aile fertlerinin isimlerini yazabilirsiniz. Endişe etmeyin, çünkü su ile temas ettiğinde siliniyor, denedim!

Hindi yerine küçük tabaklar

Bu seneyi hindi yerine, küçük tabaklar ile karşılayın. Kişi başı 8 farklı lezzet işinizi görecek, misafirlerinizi memnun edecektir. Kolay hazırlanan, çok renkli malzemeli ufak yemekler hazırlayın. Ancak bu tatların birbirine uyumlu olmasına özen gösterin. Peynir, cips, fındık-fıstık, şarküteri gibi tatları ayrı tabaklarda büfe şeklinde sunabilirsiniz.

Bunların dışında;

* Kırmızı peçeteler alın.

* Şarap, köpüklü şarap veya benzer içkileri misafirlerinizden isteyin.

Haberin Devamı

* Milföy hamurunu 3-4 cm inceliğinde şeritler halinde kesip, tereyağı ile fırçalayıp ve ardından karabiberli rende parmesan peynirine bandıktan sonra biraz burup fırına atın. Çıtır çubuklarınıza herkes bayılacaktır.

Peynirli Kozalak Pasta

Ben yılbaşında hazırlıyorum, siz ne dersiniz? Çok çılgın malzemelere ihtiyaç yok. Kozalak görüntüsü kavrulmuş bademler ve peynir tepesi sayesinde elde edebiliyoruz. Bir gece önceden hazırlanması gerektiğinin altını çizerek, başka nelere ihtiyacımız olduğunu sıralıyorum:

- 250 gr taze badem

- 220 gr krem peyniri (taze lor peyniri de olur)

- 100 gr mayonez (tazeden kendiniz yaparsanız daha güzel olur)

- 3 şerit dana bacon (bunları kendi yağında kıtırlaşıncaya kadar pişirip, sonra ufalamak gerekiyor)

- 1 çay kaşığı dereotu

- Tuz ve taze çekilmiş karabiber

- 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

- Dekor için biberiye yaprakları

Yılbaşı için seçenekler

Fırını 150 derecede ısıtmakla başlayabiliriz. Fırın kağıdına bademleri serelim ve 15-20 dakika kadar renklerinin kahveye dönmelerini bekleyelim. Ayrı bir kapta krem peynir, mayonez, bacon kıtırları, dereotu, taze soğan, tuz ve değirmen karabiberi iyice karıştıralım. Bu karışımı bir gece buzdolabında uykuya yatıralım. Ertesi gün biraz sıkılaşmış olarak uyandığını göreceksiniz. Kozalak şekli için peynir karışımımıza 2 adet çam fıstığı şeklinde form kazandıralım. Ve daha sonra çam fıstığının dar ucundan başlayarak, sırayla bademlerle süsleyelim. Bunu yaparken gerçek bir kozalağı karşınıza koyarsanız şekil o kadar mükemml olur. Kozalağın geniş ucuna biberiyeleri de saplarsanız hem renk, hem de estetik açıdan daha da görkemli bir ‘yılbaşı kozalağına’ sahip olabilirsiniz. Artık tek yapmanız gereken etrafına krakerler serperek yılbaşı sofranızda afiyetle yemek olacaktır!

Haberin Devamı

Yılbaşı kurabiyeleri

Kalamış’ta bulunan Yemek Atölyesi, “Selin’s Kitchen Studio”’dan Yılbaşı Kurabiyeleri:

Malzemler:

- 500 gr Un,

- 300 gr Margarin,

- 150 gr Pudra şekeri,

- 1 adet yumurta beyazı,

- 1 paket kabartma tozu,

- 1 tutam Zencefil tozu,

- 1 tutam Tarçın,

- 1 tutam Tuz,

- 1 paket Vanilya tozu

Yılbaşı için seçenekler

* Margarini mikserde çırpalım. Pudra şekerini de ilave edip iyice homojen haline getirelim.

* Yumurta beyazını ekleyelim.

* Elenmiş unun içine bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım.

* Yumurtalı karşımın içine kuru karışımı da ekleyelim ve iyice yoğurup biraz dolapta dinlendirelim.

* Dinlenmiş hamuru hafif unlu tezgahta 1/2 cm kalınlığında açalım.

* Kurabiye kalıplarımızla ya da bıcak yardımıyla şekilli keselim.

* 180-200 derece fırında 15dk pişirelim. Sadece kenarları pembeleşene kadar. Hafif yumuşak olarak çıkarıp soğumaya bırakın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder