Ekonomi Yıl sonu siliniyor, kredi kartı kullananlar dikkat

Yıl sonu siliniyor, kredi kartı kullananlar dikkat

Paylaş
Yıl sonu siliniyor, kredi kartı kullananlar dikkat

Kredi kartıyla yapılan alışverişlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bankalar kredi kartı müşterilerine özel kampanyalar düzenliyor. Düzenlenen bu kampanyalardan bir tanesi de alışveriş yaptıkça kazanılan puanlar. Kullanıcılar o puanları diğer alışverişlerde kullanıyor. Ancak bir ufak detay atlanıyor. O puanlar yıl sonunda bankalar tarafından sıfırlanıyor. Üstelik çoğu banka kullanıcılarını bu konuda bilgilendirmiyor.

Kredi kartı kullananlar, dikkat. Yıl içinde yapılan alışverişlerle biriktirdiğiniz puanlar, bankalar tarafından yıl sonunda sıfırlanıyor.

Bazı kullanıcılar kredi kartı aidatı ödememek için puanlarını kullanıyor. Puanları azaltan bir yöntem olsa da. Ama aslında buna da gerek yok.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu bankaların uygulamalarıyla ilgili, "Banka kartı ve kredi kartı sahiplerinin bilgi eksikliği istismar ediliyor. Tüketicilerin aidatsız kart taleplerine karşılık pazarlık konusu yapılıyor adeta. Puan size yükleyelim sonra o puanlardan aidatınızı düşeriz diye. oysa 6502 sayılı tükertici kanununa göre aidatsız kart almak tüketicinin en yasal hakkı. Tüketicilerin aidatsız kart alabilmeleri haktır, bankalar da bunu vermeye zorunludur." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı