Gündem Yıkımı durdurulan fabrika çöktü

Yıkımı durdurulan fabrika çöktü

Paylaş
Yıkımı durdurulan fabrika çöktü

Eskişehir'de 10 gün önce sağlıksız yıkım yapıldığı gerekçesiyle belediye tarafından mühürlenen eski un fabrikasında göçük meydana geldi. 2 minibüsün zarar gördüğü göçükte 2 kişi de hafif şekilde yaralandı. Göçüğe kaçak yıkımın neden olduğu öne sürüldü

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki eski un fabrikasında saat 21.00 sıralarında göçük meydana geldi. Göçük sırasında 2 minibüs zarar gördü. Olayda bir bisiklet sürücüsü ile minibüste bulunan bir kişi hafif şekilde yaralandı. İki yaralının götürüldükleri Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavilerinin yapıldığı belirtildi.

Göçük nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, 112 sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri çeken binayla birlikte devrilen ağaçları motorlu testere ile kesip kaldırdı. AKUT ekipleri de enkaz altında kimsenin olup olmadığını araştırdı. Arama çalışmalarının halen devam ettiği belirtildi.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru ile Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olay yerine gelerek çalışmaları incelediler. Başkan Ataç, uzun yıllardır kullanılmayan 6 katlı un fabrikası binasının yaklaşık 1.5 ay önce yıkımına başlanıldığını, binanın yarısının yıkıldığı belirtti. Binanın sağlıksız yıkım yapıldığı gerekçesiyle 10 gün önce mühürlendiğini açıklayan Ahmet Ataç şöyle konuştu:

"Burası 15 haziran 2012 tarihinde belediyemiz tarafından sağlıksız yıkım nedeniyle zabıt tutularak mühürleniyor ve yıkım çalışmaları sonlandırılıyor. Ancak bugün mesai saatinden sonra burada çalışma yapılmış ve ardından da göçük meydana gelmiş. Can kaybının olmaması sevindirici. Bugün, patlamada ölen 4 kişinin ailelerini ziyaret ettim. Acıları çok büyük. Vatandaşların belediyenin kullarına riayet etmesi gerekir. Yıkımı durdurulan yerde çalışmalara devam edilirse böyle sonuçla karşılaşılır."

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, (DHA)