Spor Yiğit Şardan Fatih Terim olayını anlattı

Yiğit Şardan Fatih Terim olayını anlattı

Paylaş
Yiğit Şardan Fatih Terim olayını anlattı

Galatasaray Kulübü Asbaşkanı Yiğit Şardan, ''Yeni teknik direktörümüzün kulübün içinden biri olmasını istediğimiz için Fatih Terim ve Gheorghe Hagi'ye teklif götürdük'' dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yeni teknik direktörleri Gheorghe Hagi ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Yiğit Şardan, 1,5 yıl için Hagi ile anlaştıklarını ve yardımcılığına Tugay Kerimoğlu'nu getirdiklerini tekrarlarken, Rumen teknik adama yönelik olarak, ''Yuvana hoş geldin'' dedi.

Şardan, Rijkaard ile yollarını ayırmalarının ardından yönetim olarak tüm alternatifleri gözden geçirdiklerini ve kulübün içinden biri olmasını istemeleri nedeniyle de Fatih Terim ve Gheorghe Hagi ile temasa geçtiklerini aktardı.

İlk teklifi Fatih Terim'e yapmalarının nedeni olarak, tecrübeli teknik adamın takımdaki birçok oyuncunun kısa süre öncesine kadar milli takımda hocalığını yapmış olmasını gösteren Şardan, şunları söyledi: ''Kendisiyle iki görüşme yaptık ve ben ikisinde de bulundum. Salı günü Adnan Sezgin'in görüşmesiyle başladı ve bizden süre istedi. Çarşamba günü ise görüşme 2 saat sürdü ve ilk 15 dakikasında Fatih Terim, (Ailemle görüştüm. Benim şu anda Türkiye'de çalışmamı istemiyorlar. Çünkü her çalıştığım dönemde çok yıpratılıyorum. Bu teklifinizden onur duydum, ama şu anda kabul edemiyorum) ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Toplantının geri kalan 1 saat 45 dakikalık bölümü ise 3 Galatasaraylı'nın görüşmesi şeklinde geçti. Yoksa Adnan Sezgin yüzünden görevi almadığı tamamen yanlıştır. Böyle bir şey ima dahi edilmedi. Adnan Sezgin'le çalışmak istemediği yönündeki bilgiler yanlıştır. Daha sonra aynı gün Hagi ile görüştük. Telefondaki görüşmemiz olumlu geçti. Sonrasında ise Adnan Sezgin'in yürüttüğü sürecin sonunda Hagi ile anlaşmaya karar verdik. İçimizden biri olan Tugay Kerimoğlu ile çalışmak isteyip istemediğini sorduk ve olumlu görüş belirtti. (Birlikte futbol oynadık. İyi işler yapabiliriz) dedi. Bunun üzerine de Tugay hocayla konuştuk ve o da (Galatasaray'da görevden kaçmam. Her göreve hazırım) dedi. Bunun dışında yazılanlar yalandır.''

Haberin Devamı

-HAKAN ŞÜKÜR KONUSU

Yiğit Şardan, Hagi'nin sözleşme süresinin, kendi yönetimlerinin görev süresinin dolma tarihi olan 2012 yılı sonu, yani 1,5 yıl olarak belirlendiğini aktararak, ''Temennimiz başarılı olup daha uzun süre çalışabilmesidir'' ifadelerini kullanırken, sportif direktörlük önerilen Hakan Şükür konusuna da açıklık getirdi.

Hakan Şükür'ün kulübe profesyonel olarak tekrar kazandırılması yönünde yönetim olarak iradelerinin olduğunu aktaran Şardan, şöyle devam etti: ''Bir dezenformasyon sonucu, Adnan Polat'ın, Hakan Şükür'ün ayağına gittiği gibi şeyler yazıldı. Bildiğiniz gibi Hakan Şükür, Florya'da tesislerimize çok yakın oturmaktadır. Bir görüşme yapacaktık, ancak üst kattan alta kata inerken düşmüş ve ayağında zedelenme olmuş. (Geçmiş olsun) demek için oraya kadar gitti Adnan Polat. Bu da çarpıtıldı. Ayağını kırdığı dahi söylenmişti ilk bilgilerde. Amacımız onu tekrar kulübe kazandırmaktır. O da Hagi gibi, Tugay gibi bünyemizden çıkmış bir oyuncudur. Çabalarımızı sürdüreceğiz. Arzumuz, kendisinin yeniden kulübe kazandırılmasıdır.''

-''FUTBOLDA BAŞKA YAPTIRIM YOK''-

Yiğit Şardan, kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı'nın aksine, Rijkaard'ın gönderilmesinin ardından futbol takımında başka bir yaptırımın olmayacağını kaydetti.

Mehmet Helvacı'nın bugün yaptığı ve futbolla ilgili alınan başka kararların da Fenerbahçe derbisinin ardından uygulamaya sokulacağı şeklindeki değerlendirmelerin aksine bir açıklamada bulunan Şardan, ''Futbolla ilgili şu anda başka bir karar yok. Başarısızlığı Rijkaard'a mal etme konusunda bir söylemimiz yok. Ama ortada bir gerçek var. 67 maçlık bir dönemin sonucunda Galatasaray Futbol Takımı'nın iyiye değil, daha kötüye gittiğini tespit ettik. Eğer iyiye gidiş olsaydı, bizi tatmin eden bir futbol, takım görüntüsü olsaydı bu ilişkiyi sonlandırmazdık. Biz bir taraftar gibi olaylara bakarak, 2 maç yenildik diye hocamızı gönderip, yenisini getirmeyiz. Eğer iyi gidiş yoksa, bir yerlerde kimya tutmamıştır. Biz başarıya endeksli bir kulübüz ve başarıyı her sene, her maçımızda istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı