Eğitim - Kariyer YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS sınav sonucu sorgula

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS sınav sonucu sorgula

Paylaş
YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS sınav sonucu sorgula

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği YGS sınav sonuçları için geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarih vermişti. YGS sınav sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor

Üniversite okuma hayaliyle 12 Mart Pazar günü ter döken 2 milyonu aşkın kişi, 2017 YGS sınav sonuçlarını heyecanla bekliyor.

2017 YGS SINAVV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


ÖSYM tarafından yayınlanan 2017 sınav takvimine göre sınav sonuçları, 28 Mart Salı günü açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr internet sitesinden öğrenilebilecek. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak sonuçlarını görebilecek.

>> YGS SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak YGS sınav sonucu sorgula

Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını sadece aday işlemleri sisteminden öğrenebilecek. Bunun dışında sonuçlarla ilgili olarak adayların adreslerine sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak.

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK? YGS’de doğru cevap verilen soru sayısından yanlış cevap verilen soru sayısı çıkartılacak ve adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her 4 yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek .Bu işlemin ardından son sınıfta okumakta olan adayların ilgili test üzerinden aldıkları ham puan kullanılarak testin ortalaması ve standart sapması bulunacak. Bulunan bu ortalama ve standart sapma kullanılıp tüm adaylar için ortalaması 50 olan ve standart sapması 10 olan standart puanların hesaplaması yapılacak. Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercileri tarafından iptal kararı verilen sorular değerlendirme dışında bırakılarak geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanacak ve puanlama yapılacak. Daha sonra ise hesaplanmış olan standart puanlar ile ÖSYS kılavuzunda yer alan Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak sınava giren adayların ağırlıklı YGS puanlarının hesaplama işlemi yapılacak. Ağırlıklı YGS puanlarından her bir tanesi kendi içerisinde en küçüğü 100 puan ve en büyüğü 500 puana dönüştürülecek. Böylece YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacak.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Üniversiteye geçiş için ikinci aşama olan LYS için başvuru işlemleri 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak. LYS için başvuru yapacak olan adayların YGS’nin puan türlerinden en az bir tanesinden minimum 180 puan ve üzerinde bir puan almış olması gerekiyor. Baraj puanı olan 180 puana ulaşamayan adaylar LYS için başvuru işlemi yapamayacak.


LYS'DE KISA CEVAPLI SORULAR YER ALACAK


ÖSYM, 2017 yılında LYS için yeni bir değişiklik yaptı. Yapılan bu değişiklik ile sınavlarda, adaylara kısa cevaplı sorular da sorulacak. İlk defa uygulanacağı için bu değişiklik adaylar tarafından merak ile bekleniyor. Kısa cevaplı soruların nasıl sorulacağını merak edenler, ÖSYM’nin kendi resmi internet sitesinde yayınlamış olduğu örnek sorulara bakabilecek.

>> KISA CEVAPLI SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sınavlarda sorulacak olan kısa cevaplı soruların sayıları:

- Fen bilimleri testinin Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinde 1’er tane soru sorulacaktır.

- Matematik testinde 3 soru, Yabancı Dil testinde 3 soru sorulacaktır.

- Edebiyat-Coğrafya testinin Coğrafya bölümünde 1 soru, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde 2 soru sorulacaktır.

- Sosyal Bilimler testinin Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümlerinde de 1’er tane soru yer alacaktır.

- İlk defa sorulacak olan kısa cevaplı sorular için, adayların yaptığı 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek.



Haberin Devamı