Yaşar Özay YGS öncesinde son uyarılar
HABERİ PAYLAŞ

YGS öncesinde son uyarılar

Haberin Devamı

Sınav uzmanlarına göre artık yeni konu öğrenmeye çalışılmamalı, bol bol soru çözülmeli. Aileler de adayların endişelerini gidermeli, destek olmalı.

2017 yılı Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart’ta yapılacak. Sınava 10 gün kala eğitim uzmanları adaylara son uyarılarını yaptı.


YENİ KONU YOK


Kültür Temel Liseleri Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, bugünden sonra yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın uyarısında bulundu. Son günlerde tekrar yapmanın sakıncalı olmadığını ifade eden Ünsal “Genel tavsiyemiz sınavdan birkaç gün önce deneme sınavı yapılarak çalışmaların sonlandırılması yönünde” diye konuştu.

Sınav gününün yaklaşmasıyla beraber öğrencilerde stres seviyesinin de giderek arttığını kaydeden Uğur Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Nilgün Şekerci ise öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını, ebeveynlerin ise öğrencilere psikolojik olarak destek olmaları gerektiğini belirtti. Şekerci “Sınav kaygısı yaşan kişilerden uzak durun, kaygı bulaşıcıdır” dedi.


HER SABAH TEST


Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, özellikle son 10 yılın çıkmış sorularına göz atılması gerektiğini belirtti. Eğribaş "Güne her sabah saat 10’da test çözerek başlayın" dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder