Yaşar Özay YGS'de yanlış riskini azaltan teknikler
HABERİ PAYLAŞ

YGS'de yanlış riskini azaltan teknikler

Haberin Devamı

YGS’de bilgilerin test sorularıyla sınandığını hatırlatan Celil Vardar, adayların bu tarz sınavlar için kendilerine gerekecek stratejileri bilmeleri gerektiğini söyledi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart’ta yapılacak. Final Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar, başarıyı yakalamak için test sorularında oluşturulabilecek stratejileri şöyle anlattı:

“Sürenin yetişmeyeceği düşünülerek sorular hızlı cevaplandırılıyor. Bu da öğrencilerin dikkatinden kaçan konularda yanlış yapmasına neden oluyor.

Sınavdan sonra cevaplar kontrol edilirken görülüyor ki en kolay sorularda bile çok hızlı çözüldüğünden hata yapılmış. Diğer yandan belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşılamıyorsa soru bırakılmalı. Zor olan, kolaydan daha çok puan getirmiyor. Unutmayın bazı sorular hatalı da olabilir ya da siz çözerken yanlış yapabilirsiniz.


SORUYLA İNATLAŞMAYIN


Soruyla inatlaşmayın. Hepsini cevaplandırdıktan sonra yapamadığınız soruya geri döndüğünüzde çok kısa sürede hatanızı bulabilirsiniz. Ancak aynı soruyla 10-15 dakika harcarsanız yanlışlarınızı fark edemeyebilirsiniz.

Çok zaman harcanacağını düşünerek veya karışık göründüğü için soruyu atlamayın. Verilenleri ve çözüm yolunu görmeye çalışın. Hiçbir fikriniz yoksa diğerine geçin.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder