Siyaset 'Yezidler bitmedi'
Paylaş
'Yezidler bitmedi'

Kerbela Şehitleri'nin İstanbul'daki anma törenine katılan CHP Lideri Deniz Baykal, "Ne yazık ki Yezidler bitmedi. Bizi ayırmak, bölmek isteyen tuzaklara düşmeyeceğiz” dedi

Caferiler’in matem günü

Kerbela Şehitleri katledilişlerinin 1370’inci yıldönümünde dün Türkiye’nin birçok yerinde Caferiler’in düzenlediği törenlerle anıldı. İstanbul Halkalı’da Caferi İnancını Tanıtma Derneği’nin düzenlediği törene yas rengi olan siyah giysiler giyen binlerce vatandaş katıldı.

Törende konuşan CHP Lideri Deniz Baykal, Kerbela faciasının benzerlerinin, günümüzde de zaman zaman yaşandığını vurguladı.

‘İnançlarımızla yaşacağız’

Deniz Baykal şöyle devam etti: “Facialar, insafsızlık, acı halen devam ediyor. İnsanlık buna tepki gösterme ihtiyacı hissediyor, onun için buradasınız. Ne yazık ki Muaviyeler bitmedi.

Ne yazık ki Yezidler bitmedi. Bizi ayırmak, bölmek isteyen tuzaklara düşmeyeceğiz. Hep birlikte Türkiye’yi sahipleneceğiz. Herkes kendi inancıyla yaşamayı başaracak.”

‘Caferi açılımı olacak mı?’

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise hükümetin Ermeni, Kürt, Alevi ve Roman açılımına dikkat çekerek, “Peki Caferi açılımı da olacak mı?” diye sordu.

Törene katılanlar Kerbela Şehitleri’nin akan kanını temsilen Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu. Kerbela Şehitleri, Kars, Erzurum ve Iğdır’da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Haberin Devamı